Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterkste krimp Chinese industrie sinds 2009

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese industrie is in september het sterkst gekrompen sinds maart 2009. Dat maakten de marktonderzoekers Caixin en Markit woensdag bekend op basis van hun inkoopmanagersindex.

De index, die de bedrijvigheid weerspiegelt, daalde van 47,3 in augustus tot 47,0 deze maand. Een stand onder 50 duidt op krimp, daarboven op groei. Economen rekenden in doorsnee juist op een lichte verbetering tot 47,5 deze maand.

De inkoopmanagersindex staat al sinds maart onder het niveau van 50, een slecht teken voor de ambitie van de Chinese overheid om de economie dit jaar met 7 procent te laten groeien. Economen denken dat de groeidoelstelling van Peking niet gehaald zal worden.

Onrust

De afgelopen tijd zorgden signalen over een afzwakkende groei in China voor veel onrust op de wereldwijde financiële markten. De tweede economie van de wereld heeft te kampen met een tragere export en een zwakkere binnenlandse vraag. Mogelijk kan de Chinese overheid besluiten tot verdere stimuleringsmaatregelen om de groei aan te jagen.

De Chinese president Xi Jinping heeft dinsdag voorafgaand aan zijn eerste staatsbezoek aan de Verenigde Staten laten weten dat China de komende jaren verder zal groeien en dat de economie niet in gevaar verkeert. Volgens Xi moet naar de lange termijn worden gekeken als het gaat om China.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links