Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Buitenlandse betaalbedrijven welkom in China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Buitenlandse betaalbedrijven kunnen de Chinese markt betreden. Ze kunnen nu aanvragen doen voor betaalvergunningen en worden daarbij hetzelfde behandeld als Chinese bedrijven, heeft de Chinese nationale bank People's Bank of China laten weten. De Chinese markt voor betalingen is ongeveer 22 biljoen euro waard.

Betalingsbedrijven die interesse hebben moeten een Chinees kantoor openen, betalingsinfrastructuur opzetten en klantinformatie in China opslaan. Premier Li Keqiang beloofde dinsdag al dat de intellectuele eigendommen van buitenlandse bedrijven beschermd zullen worden.

Met het openstellen van de markt voor betalingsbedrijven voldoet China aan de belofte om buitenlandse bedrijven toe te laten tot de financiële markt. Chinese bedrijven zijn namelijk al wel uitgewaaierd naar het buitenland, maar in China waren buitenlandse ondernemingen nog niet welkom. China wil een handelsoorlog met de Verenigde Staten voorkomen.

Er zijn al 260 Chinese bedrijven met een betalingsvergunning, waardoor de markt voor buitenlandse betalingsbedrijven zoals het Nederlandse Adyen mogelijk minder interessant is. Wel kunnen ze misschien een rol spelen in de markt voor betalingen tussen China en het buitenland, verwachten economen van ING.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links