Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bescheiden winst voor AEX

Bescheiden winst voor AEX
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend licht hoger, na de winsten van donderdag. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,1 procent op 736,58 punten.

"De dalende rentes geven aandelen wat lucht", zo zag beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx. "Het positieve momentum werd woensdagavond al in gang gezet na de persconferentie van Jerome Powell bij het rentebesluit van de Fed. Vervolgens begonnen rentes op staatsobligaties stevig te dalen", zo zag Blekemolen. "Na een zwakke oktobermaand zijn de Amerikaanse beurzen voortvarend van start gegaan."

ING verwacht nu dat de Fed wel klaar is met het verhogen van de rente, net als de Europese Centrale Bank en de Bank of England.

Of deze verwachting aanhoudt, wordt mede bepaald door het Amerikaanse banenrapport over oktober, dat vanmiddag om 13:30 uur wordt vrijgegeven. Economen voorzien een werkloosheid van 3,8 procent en een banengroei van 170.000, ten opzichte van 336.000 een maand eerder. Een sterk rapport kan de vrees voor een renteverhoging echter weer aanwakkeren.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0644. De olieprijzen maakten een pas op de plaats.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won Prosus 3,3 procent en Adyen met 2,4 procent. Shell noteerde onderaan met een verlies van 1,8 procent, na de koersstijging op donderdag na cijfers. ING liet vrijdag juist een herstel zien van 2,6 procent, na de koersdaling op donderdag na de kwartaalupdate van de bank.

In de AMX zette Just Eat Takeaway zijn opmars van donderdag voort met een winst van 2,6 procent. Galapagos won 4,8 procent na cijfers. Jefferies vond evenwel de verkopen van ontstekingsremmer Jyseleca tegenvallen, terwijl ook de outlook voor heel het jaar onder de consensus uitkwam.  

In de AScX was Brunel de gebeten hond met een koersdaling van 9,0 procent. De specialistische detacheerder werd minder optimistisch over het lopende vierde kwartaal. Funderingsspecialist Sif verloor daarnaast 8,0 procent, ook na een kwartaalupdate met waarschuwende woorden over de laatste maanden van dit jaar.

De rapportage van ForFarmers kon beleggers uiteindelijk ook niet bekoren. De veevoederspecialist won bij opening van de beurzen ongeveer 6 procent, maar leverde alle winst gedurende de ochtend weer in. Het aandeel koerste 0,4 procent lager. Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor het aandeel licht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt verkopen 1 stemmen
AMX 100% zegt verkopen 1 stemmen
ASCX 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:27
    922,14
    +0,38% +3,47
  2. AMX 09:27
    931,42
    +0,78% +7,19
  3. ASCX 09:12
    1.255,18
    +0,32% +3,97

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links