Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs daalt flink

Olieprijs daalt flink
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De ruwe olieprijs is donderdag flink gedaald. Bij een settlement van 83,21 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,6 procent goedkoper.

"Berichten over een korte Israëlische inval in Gaza hielden de olieprijzen in de vroege handel aanvankelijk op peil en herinnerden eraan dat het conflict tussen Hamas en Israël binnenkort een nieuwe fase zou kunnen ingaan", zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Vervolgens verloren de oliemarkten toch terrein, onder meer door de aansterkende dollar, aldus Hewson.

Phil Flynn van The Price Futures Group wees ook op de zorgen over een mogelijke vertraging van de economie en een zwakke seizoensgebonden vraag naar olie.

"De markt lijkt ook echt te worden geteisterd door oorlogsgeruchten en de onzekerheid lijkt de wereldeconomie een beetje in de weg te zitten", aldus Flynn.

Het conflict tussen Israël en Hamas zou kunnen helpen om verdere dalingen van de olieprijzen te beperken, zeiden marktkenners.

"Aan de ene kant heb je een onzekere economische achtergrond, wat een zwakke vraag betekent in vergelijking met het beschikbare aanbod. Aan de andere kant is er de angst dat de aanvoer gemakkelijk onderbroken kan worden als de vijandelijkheden in het Midden-Oosten escaleren. Terwijl olie in een kleine neerwaartse trend lijkt te handelen, worden neerwaartse 'overshoots' besprongen door bullish speculanten," legde David Morrison van Trade Nation uit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links