Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: euro wacht op Lagarde

Valuta: euro wacht op Lagarde
Beeld: ECB

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag relatief vlak in afwachting van een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde vanmiddag in Frankfurt.

"Lagarde is ook betrokken bij de besprekingen die later deze week van start gaan omtrent de toestand in en rondom Oekraïne", aldus valutahandelaar Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De markt zal tot die tijd toch ook vooral oog blijven houden voor de Amerikaanse macro-econiomische data", aldus Mevissen.

Voorzitter Patrick Harker van de Federal Reserve van Philadelphia gaf dinsdag aan dat er ergens dit jaar een moment is dat de Fed een pauze in de renteverhogingen kan toestaan. "Maar we zijn daar nog niet. Het is wel bemoedigend dat de Amerikaanse economie over het geheel genomen relatief gezond blijft", aldus Harker, die voor 2023 een Amerikaanse kerninflatie voorziet van 3,5 procent.

De Britten publiceerden woensdag consumenten- en producentenprijzen over januari, waarbij opviel dat de eerste op maandbasis veel sterker daalde dan verwacht, met 0,6 procent tegen een ingeschatte daling van 0,3 procent. De producentenprijzen lieten over januari op maandbasis daarentegen een veel hoger dan verwachte stijging zien: 0,5 procent tegen een prognose van 0,1 procent.

De industriële productie van de eurozone in december daalde op maandbasis met 1,1 procent, waar een afname met 0,6 procent voor was voorzien. De export van de muntunie kwam over december op een aangepaste basis 4,6 procent op maandbasis lager uit.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag de detailhandelsverkopen, de Empire State-index en de industriële productie over januari, het vertrouwen onder huizenbouwers over februari, de bedrijfsvoorraden over december en de wekelijkse olievoorraden.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0726 dollar. De Europese munt noteerde 0,6 procent hoger op 0,8870 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,7 procent en noteerde op 1,2094 dollar. Vanochtend vroeg noteerde de Britse munt op 1,2148 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 15 februari 2023 12:05
    Denk dat Lagarde een heel voorzichtig toonde zal spreken
    Vermoed dat er in Amerika deze rente hoog genoeg is om inflatie -lonen -economie ù met de vooruitzichten begroting plafond en spanningen in de wereld zou een ramp kunnen zijn
    De beurzen twijfelen nog .
    Ik verwacht een tijdelijke pauze en dan een stijging van de beurzen
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links