Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Post verhoogt outlook

Deutsche Post verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Post verhoogt de korte en middellange termijn verwachtingen op basis van een aanhoudend sterke winst. Dit meldde het Duitse postbedrijf donderdag nabeurs.

"Na een sterke prestatie in de eerste negen maanden van dit jaar, bereiden we ons intensief voor op mogelijke recordbrekende verschepingsvolumes in de komende weken", zei CEO Frank Appel in een toelichting.

Het EBIT-resultaat steeg in het derde kwartaal met circa 28 procent naar 1,765 miljoen euro, "dankzij een aanzienlijke winststijging van de DHL-divisies", aldus het bedrijf. Daarmee komt de EBIT over de eerste negen maanden van 2021 uit op 5.670 miljoen euro.

"Tegen de achtergrond van de uitstekende bedrijfsontwikkeling zal de groep haar vooruitzichten voor EBIT en vrije kasstroom voor boekjaar 2021 opwaarts herzien. Bovendien zullen de tussentijdse vooruitzichten voor boekjaar 2023 worden verhoogd", aldus Deutsche Post.

Meer details worden bekendgemaakt op 4 november aanstaande.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Aanhoudende winstdruk bij DHL Group
  2. 06 mrt Deutsche Post ziet kwartaalwinst onder druk staan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Post

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. ZJZDOBIZS 7 oktober 2021 21:39
    quote:

    suske wiet schreef op 7 oktober 2021 18:23:

    Wat een verschil met Bpost Belgie .
    Een schande .
    Politiek , benoemingen ,corruptie geen leiding
    Kortom om mee te huilen

    Bpost heeft ook sinds corona alleen maar de outlook verhoogd alleen de koers is zwaar prut.

    Dus je opmerking is vooral koers gedreven en niet onderlinge prestratie gedreven.

    Dat deze onderliggende prestratie niet terug komt in de koers en dat Bpost relatief op een aantal waarderingsmaatstaven een veelvoud lager staat kan bpost ook niet alles aan doen.

    Ze kunnen er wel meer aan doen, zo kunnen ze evt wel aandelen gaan inkopen gezien de balans en de winstgevendheid maar dat staat eigenlijk weer haaks op het verlagen van het dividend uitkeringspercentage, maar zou dus zeker wel positief verrassen.

    Maar het feit dat de belgische staat en dus politici een meerderheid in de toko hebben is zeker niet goed voor de waardering en de wisselingen in de top zijn ook een teken van verlaagde stabiliteit.

    Maar ondanks dit alles staat de koers veel te laag want ondanks de interne tegenwind zijn de resultaten tov de koers erg goed te noemen.

    De balans is veel sterker dan sinds de overname van Radial wat op dat moment absoluut een miskoop is gebleken en er werden bij de q&a al niet voor niets vragen gesteld over extra uitkering aan aandeelhouders vanwege de net debt ebitda verhouding.....

    Maar niets lijkt terug te kunnen komen in de koers van Bpost maar dat komt dan toch vooral door marktpartijen die een koers kunnen breken en niet door de prestaties van Bpost.

    Uiteindelijk moeten de prestaties van bpost het gaan winnen en aandelen inkopen gezien de lage waardering en de goede cashflow zouden zeker helpen maar dan wordt de staat alleen masr groter aandeelhouder.
    Tenzij je een pluk inkoopt bij de staat maar die zal er op deze koers ook niet vanaf willen zou je denken.... maar mag van mij absoluut, net als bij Abn Amro en de Nederlandse staat.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Post

38,660 31 mei
+0,270 +0,70%
Premium

Aanhoudende winstdruk bij DHL Group

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links