Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het grote smartphone blog

Ziet u zichzelf hiermee bellen, appen en gamen? Het is de Huawei Ascend P6 en het concern (helaas, geen beursnotering) wil met dit toestel de wereld veroveren. Mooier, dunner en sneller dan de Apple iPhone5 en Samsung Galaxay 4S vindt Huawei zelf, om de twee grootste concurrenten te noemen.

Bod op Nokia?!
Dat is nog niet alles, want de naam Huawei valt vaker. Bloomberg:

"Nokia pared a 12 percent surge in U.S. trading after Huawei Technologies refuted a report that it was interested in acquiring the struggling Finnish handset maker. Earlier the Financial Times reported that Huawei is “considering these sorts of acquisitions,” according to Richard Yu, head of the company’s consumer business.

Chinese producten? We weten al niet meer beter. Chinese merken? Wen er maar aan! Nog iets waar u - in dit geval technologie - ook aan moet wennen is: vergeet de techniek, fundamentals en grafieken: het gaat om design! Beleg in de tech waarvan u denkt dat die met de mooiste producten gaan komen? New York Times:

Da's waar ook, Apple
Als het dan toch over Apple gaat, Bespoke Invest heeft leuke analistengrafieken:

Druk bezet aandeel nog steeds. Is het ook een koop? Poeh! Als u de fundamentals ziet (Bloomberg), dan denkt u vast ook luid en duidelijk: ja. Al is het omdat het concern eenderde van haar beurswaarde in cash heeft en voor tech-begrippen een magnifiek dividend uitkeert. De grafiek lijkt ook wat tot bedaren te komen.

Geduld...
Helaas is er nooit een appeltje-eitje op de beurs. Groot vraagteken is of Apple geen waterhoofd is. Dat gehype en in hoeverre zijn die omzetten en winsten structureel houdbaar? De marktkapitalisatie is mede hierdoor even groot als ExxonMobil (dik 400 miljard dollar). Google en Microsoft zijn bijna 300 miljard dollar waard.

Misschien is geduld hebben wel het verstandigste. De producten - en daarmee misschien ook het aandeel - raken eens echt uit de gratie en misschien is dát het moment. Een mooi waarde-aandeel - denk maar aan die hondstrouwe fans en vaste gebruikers - met een mooie kans op eens weer een killer-applicatie.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2013 13:07
    Huawei is een hele hele grote in de telecom-branche. Ze doen ontzettend veel en maken dus ook mobiele Phones. DIT is een hele gave....en euhh HUAWEI en NOKIA overnemen...ik zeg DOEN !! :-) HUAWEI is de 3e grote speler las ik ergens...dus met Nokia erbij maken ze echt een vuist naar Samsung en Apple. Als HUAWEI echt serieus de aanval gaat inzetten en met dit soort klasse telefoons blijft komen...dan vrees ik voor de 2 koplopers. Doe maar hoor....beetje druk opvoeren op die 2 (en de rest) is nooit verkeerd ....voor ons als consumenten.
    Mooi toestel !! Kan niet anders zeggen...wauwww
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links