Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Openbare zitting Fortis-schikking in maart

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Gerechtshof in Amsterdam houdt op 16 maart een openbare hoorzitting vanwege het aangepaste schikkingsvoorstel inzake Fortis. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Belgische bank Ageas heeft nieuwe afspraken met claimorganisaties gemaakt over de zogeheten Fortis-schikking, zo bleek medio december al. Het bedrijf, de opvolger van Fortis, trekt 100 miljoen euro extra uit, waardoor er nu 1,3 miljard euro beschikbaar is voor beleggers die misleid waren in aanloop naar het omvallen van het concern in 2008.

De schikking moet definitief een streep trekken onder het Fortis-verleden van Ageas. De bedoeling is om bij de zitting het nieuwe schikkingsvoorstel, met 1,3 miljard euro de hoogste schikking ooit in Europa, te beoordelen. Daarna zal de rechter de Fortis-schikking dan al niet bindend verklaren.

Een eerste voorstel, waarbij Ageas 1,2 miljard euro op tafel legde, werd door het Gerechtshof vorig jaar niet-bindend verklaard. De rechtbank had onder meer problemen met het onderscheid in vergoeding voor beleggers die zich bij een belangenorganisatie hadden aangesloten en gedupeerden die dat niet hadden gedaan. Ook het feit dat de beleggersorganisaties zelf een forse vergoeding zouden ontvangen, kreeg toen kritiek.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links