Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASMI ziet omzet en winst flink stijgen

Gepubliceerd op 30 okt 2019 om 18:30 | Views: 4.680

ASMI 24 jan

123,95 +2,40 (+1,97%)

ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft in het derde kwartaal zijn omzet en winst flink weten op te hogen. De toeleverancier aan de chipindustrie sprak van een aanhoudend sterke vraag op het vlak van zogeheten logic en foundry.

De omzet kwam uit op 272 miljoen euro tegenover 363 miljoen euro in de voorgaande periode. Maar als de meevaller van een schikking in het tweede kwartaal buiten beschouwing wordt gelaten, dan waren de opbrengsten in het derde kwartaal 4 procent hoger op kwartaalbasis. De omzet was daarmee ook hoger dan door analisten werd voorzien. Onder de streep resteerde 53,5 miljoen euro.

De orderinstroom steeg met 8 procent (als ook daar de schikking niet wordt meegeteld) naar 292 miljoen euro. Dat was duidelijk hoger dan de 250 miljoen tot 270 miljoen euro die ASMI zelf had voorspeld. Ook de kaspositie verstevigde flink, mede door de ontvangst van de eerste helft van de patentschikking ter waarde van 115 miljoen dollar met Kokusai Electric. Die staat los van de nog recentere 61 miljoen dollar die het Japanse bedrijf moet overmaken wegens een licentiegeschil.

Voor het vierde kwartaal verwacht ASMI een vergelijkbare omzet op basis van gelijke koersen van 310 miljoen tot 330 miljoen euro. Dat is een stuk meer dan de 242 miljoen euro waar analisten door de bank genomen op rekenden. Dat is exclusief de nieuwe schikking met Kokusai.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ruchhouwer
0
@ed of @
0
Een echte parel!
...en de cijfers van Q4 zullen ook weer alle verwachtingen verslaan :-)
BultiesBrothers
0
Wel knap hoe ASML al die tijd de resultaten toch mooi opkrikt kwartaal op kwartaal, ondanks dat de chipmarkt voor sommige bedrijven nog steeds niet optimaal is
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links