Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VOORUITBLIK 'Materiaalprijzen zitten AMG dwars'

Gepubliceerd op 30 juli 2019 14:57 | Views: 5.964

AMG 25 sep

13,87 -0,47 (-3,28%)

AMSTERDAM (AFN) - De producent van specialistische materialen Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet in de boeken gezet. De divisie Critical Materials kampt dit jaar met sterke dalingen van de prijzen voor een aantal materiaalsoorten. Die ontwikkeling neemt ook een hap uit het bedrijfsresultaat.

Analisten rekenen in doorsnee op een kwartaalomzet van 322,6 miljoen dollar, zo komt naar voren uit een consensus die ING in een vooruitblik publiceert. Een jaar eerder bedroegen de opbrengsten nog 329,3 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat uit doorlopende activiteiten (rebitda) daalt naar verwachting tot 33,9 miljoen dollar, tegenover 50,7 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies per aandeel bedraagt 0,76 dollar, zo is de gemiddelde verwachting.

AMG, dat woensdag nabeurs met cijfers komt, verlaagde zijn winstverwachting al bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Dalingen van de prijzen voor vanadium, chroom, silicium, tantalium en spodumeen zijn daar debet aan. Analisten van ING zijn overigens nog iets negatiever over de prijsontwikkeling van enkele van die materialen en wijzen daarbij op verdere dalingen na de winstwaarschuwing. Ze houden voor het tweede kwartaal rekening met een lager bedrijfsresultaat uit terugkerende activiteiten dan de consensus.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 84% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare