Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe restaurants stuwen omzet KFC-moeder Yum

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 13:25 | Views: 914

Yum! Brands 04 dec

105,86 +1,34 (+1,28%)

LOUISVILLE (AFN) - Fastfoodketenuitbater Yum Brands heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een hogere omzet. De eigenaar van ketens als KFC, Taco Bell en Pizza Hut zag de opbrengsten in het derde kwartaal met 8 procent stijgen tot 1,5 miljard dollar, geholpen door de opening van honderden nieuwe restaurants.

Bij restaurants die langer dan een jaar open zijn ging de omzet gemiddeld met 2 procent omlaag. Daarmee presteerde Yum evengoed beter dan verwacht. De operationele winst viel met 471 miljoen dollar 2 procent lager uit dan een jaar eerder.

Klanten wisten met name de burrito's en andere gerechten van Taco Bell te waarderen. Die keten was goed voor 5 procent meer omzet. Daartegenover bleken KFC en Pizza Hut juist aan populariteit in te boeten.

Verder lukte het Yum om de onlineverkopen op te voeren. Alles bij elkaar was sprake van een groei met een kwart in vergelijking met een jaar terug. Yum heeft wereldwijd meer dan 50.000 restaurants in meer dan 150 landen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Yum! Brands 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare