Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: schaamteloze fraude Rabobank

Dijsselbloem: schaamteloze fraude Rabobank

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is snoeihard in zijn oordeel over de Rabobank. Volgens hem was er sprake van schaamteloze fraude en zijn de opgelegde boetes terecht. Hij liet dat dinsdag weten in een reactie.

Dijsselbloem: ,,De Liboraffaire schaadt opnieuw het vertrouwen in de financiële sector. Deze vorm van schaamteloze fraude van geldhandelaren staat mijlenver van de coöperatieve gedachte van Rabobank. De opgelegde sancties zijn dan ook terecht. Ik respecteer de beslissing van Moerland die hiermee verantwoordelijkheid neemt en zijn afkeuring op de sterkst mogelijke manier uit. De nu aangekondigde maatregelen zijn essentieel om dergelijke misstanden voor de toekomst uit te bannen.''

Ook in de Tweede Kamer wordt kritisch gereageerd op de Rabobank. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer vindt de manipulatie ,,volstrekt onacceptabel. De Liborrente is het ankerpunt voor duizenden miljarden aan hypotheken en leningen aan consumenten en bedrijven. Geknoei met de vaststelling is misdadig en raakt aan de basis van het vertrouwen in het internationale financiële stelsel.''

Imago

De boete tast volgens hem het imago van de Rabobank en van de financiële sector in brede zin aan. Hij vindt het opstappen van Piet Moerland als bestuursvoorzitter begrijpelijk.

Dat laatste vinden ook Eddy van Hijum (CDA) en Wouter Koolmees (D66). Van Hijum wil van Dijsselbloem nog weten wat de rol is geweest van de Nederlandse toezichthouders DNB en AFM in de 6 jaar dat de fraude binnen Rabobank plaatsvond.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 oktober 2013 14:46
    De coöperatieve boeren leenbank witteboordcriminelen cq oplichters zullen deze betaling uiteraard weer doorberekenen aan haar zeer gewaardeerde klanten (lees: ons de hardwerkende nederlanders)!


    Minister Dijsselbloem, een betere straf zou zijn:

    Rabobank en andere banken verplichten de hypotheekrente per 1 december met 1,5% te verlagen, waarvan de hypotheeknemers een half procent verplicht moeten aflossen en de andere procent vrij te besteden hebben.

    Moet je eens kijken hoe de economie een boost krijgt, de hypotheken sneller afgelost worden en de zakkenvullende banken eindelijk een bijdrage aan de maatschappij leveren!!!

  2. forum rang 6 charlieb 29 oktober 2013 15:02
    quote:

    Andre E schreef op 29 oktober 2013 14:58:

    Tja je verwacht het niet he van die keurige bankiers.
    Oh ja het zijn toch allemaal die keurige mensen in die nette krijtpakken....hahaha, die allemaal heel integer en betrouwbaar overkomen...., die je achterlijk aankijken als je met een jeans broek de bank binnenkomt....., bahbah....ze krijgen geen genoeg, ze moeten steeds meer, en meer hebben. En dat op het laatst zeggen, ik heb dit allemaal niet geweten, het is allemaal nieuw voor mij....??
    Gr. Charlie, ps ze willen wl natuurlijk nog een mooie premie hebben voor het fantastisch werk wt ze geleverd hebben!!
  3. [verwijderd] 29 oktober 2013 15:58
    (1) On 15 September 2006, Trader 2 asked Submitter A for the “USUAL FAVOURS, CAN YOU KEEP 3S AT 39 FOR THE NEXT FEW DAYS PLS MATE.” Submitter A replied, “will do”, and then proceeded to keep three month USD LIBOR at 5.39 until 21 September.

    (2) On 2 November 2006, Trader 3 emailed Submitter B, requesting a “low” 6 month JPY LIBOR submission. Submitter B replied “no prob” and even asked “how does 52 sound?”, which was Rabobank’s six month JPY LIBOR submission for the day.

    (3) On 14 February 2007, Trader 3 asked Submitter C, “Can you keep your 6m yen libor at 0.62 today if poss as have a large fixing today?” Submitter C replied, “sure will do mate.” Rabobank’s six month JPY LIBOR submission was consistent with this request.

    Natuurlijk is de NL-hypotheekrente van de laatste 10 jaar OOK zo samengesteld door onze vrolijke NL-banken.
    Tot 1,8% boven Europees gemiddeld(een ander soort euro waarschijnlijk), de beijzen zijn nooit vrijgegeven om totale chaos voor te blijven(het volk gaat onmiddelijk collectief stoppen met afrtikken aan de bank)
    Een hoger belang om dit soort toestanden onder het tapijt te vegen...het gaat pas na 15 jaar vrijgegeven worden!
  4. [verwijderd] 29 oktober 2013 17:24
    Integriteit bij de banken is een wassenneus! Waar is de AFM? Waar is het DSI? Men laat dit allemaal gebeuren zonder persoonlijke aansprakelijkheid. Nederland is zo corrupt als wat, en altijd maar doen alsof we het braafste jongetje van de klas zijn..bankiers, ministers, politici, woningbouwcooperaties…lekker laten graaien! Zo komen we er wel. Ongelooflijk dat iedere burger dit maar pikt!
  5. [verwijderd] 29 oktober 2013 18:10
    Hoe kan een Rabo-medewerker morgen nou een klant bellen met:"U loopt 3 termijnen achter met uw hypotheek-betaling"

    Slachtoffer bank:"Ja!, nou en? de reden lijkt mij duidelijk, jij leest toch ook kranten om te lezen hoe mijn te hoge rente tot stand is gekomen?....goedendag" tuut-tuuut-tuuuut.
  6. [verwijderd] 29 oktober 2013 18:57
    quote:

    charlie b schreef op 29 oktober 2013 15:02:

    [...]
    Oh ja het zijn toch allemaal die keurige mensen in die nette krijtpakken....hahaha, die allemaal heel integer en betrouwbaar overkomen...., die je achterlijk aankijken als je met een jeans broek de bank binnenkomt....., bahbah....ze krijgen geen genoeg, ze moeten steeds meer, en meer hebben. En dat op het laatst zeggen, ik heb dit allemaal niet geweten, het is allemaal nieuw voor mij....??
    Gr. Charlie, ps ze willen wl natuurlijk nog een mooie premie hebben voor het fantastisch werk wt ze geleverd hebben!!
    Het enige verschil met de boeven in de bajes is de breedte van het krijtstreepje. Voor het gemak loopt het streepje verticaal om al te veel gelijkenissen te voorkomen.
  7. [verwijderd] 29 oktober 2013 19:16
    He. hoe, lees ik dat nou goed...... Dijsselbloem vindt het een schaamteloze fraude zaak bij rabo. Hoe haalt hij het in zijn hoofd die stakker,weet hij dan niet meer wat hij zelf heeft uitgehaald, nog zeer recentelijk te noemen.
    Weet hij dan niet meer dat hij schaamteloos de sns aandelen van aandeelhouders heeft geleend/gestolen/toegeeigend enz.Wat een uitspraak tegen jezelf.
    Ik heb een hypotheek bij de rabobank en heb hierover niet te klagen dat de rente te hoog is/was want ik ben hiermee akkoord gegaan destijds. Natuurlijk moeten medewerkers van banken netjes gekleed zijn maar dan moeten zij hun klanten niet uitkleden.Maar ja zo gaat dat in de geldwereld.
  8. forum rang 7 rene l 29 oktober 2013 21:43
    Ik denk dat bijna niemand geloofd dat die bobo van de Rabo de waarheid spreekt, ik geloof er in iedergeval geen moer van.
    Deze man staat gewoon staalhard te liegen en maakt van de gelegenheid gebruik om geruisloos via die achterkant het pand te verlaten voordat er nog meer lijken uit de kast komen.

    Wanneer je een extreme bonus kunt verdienen gaat dit zeker niet gepaard met eerlijk zakendoen, nee, de honger naar nog meer geld verandert deze mensen in aasgieren.
    Binnenkort zal een ontslagen bankier wel loslippig worden als blijkt dat hij zijn luxe aanbouw weer af moet breken, er zal nog een hele beerput opengaan.

    Kijk eens terug welke schade bankiers door de jaren heen veroorzaakt hebben, 3e hands hypotheken als nieuw doorverkopen, woekerproducten, adviezen met voorbedachte rade, klanten producten verkopen waar ze zelf vanaf willen, iSave, ABN, DSB, de cowboys van SNS, etc., burgers worden de dupe en staan machteloos.

    Nu krijgen ze een forse boete, het grootste gedeelte hiervan verdwijnt in de zakken van de Amerikaanse waakhond, de Engelsen krijgen ook nog een flink deel, een fooi blijft over voor onze eigen financiele bedrijfspoedel Klaas de opvolger van trekpop Noutje met zijn stoicijnse blik die mede debet is en zichzelf nergens in herkent.
    Wat gaan ze met dit geld doen, reserveren voor claims die ze zelf krijgen, of steken ze het gewoon in andere noodlijdende banken.

    Ondertussen worden wij verder uitgekleed, hypotheekrentes blijven torenhoog, spaarrentes extreem laag.
    Dat mannetje Dijsselbloem vertrouw ik ook voor geen ene meter, pas maar op je centen, als de Eurofielen echt geld nodig hebben weten ze wel waar ze het moeten halen.
    Het is allemaal één pot nat, het zijn daar allemaal witte boorden criminelen, niks meer, niks minder.
  9. Da Freeze 30 oktober 2013 06:45
    Ik ben benieuwd wat dit met de ledencertificaten doet. Gaan houders met dit nieuws massaal verkopen? Want dan moet Rabo niet alleen de boete betalen, maar ook het gat wat valt in de ledencertificaten. Een neerwaartse spiraal komt eraan voor de enige bank in Nederland die er nog niet van langs heeft gehad.
  10. [verwijderd] 30 oktober 2013 09:43
    Ach, wat maakt het voor die mannen ze krijgen een vertrekpremie mee voor de goede diensten die ze hebben geleverd en vinden daarna weer snel een nieuwe baan in deze branche, omdat weer een of andere bank denkt dat zij dit ook kunnen doen.Ik ben benieuwd of de rabo ook staatssteun nodig hebben want die hebben zij nog te goed.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links