Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeing verliest omzet door coronacrisis en 737 MAX

Gepubliceerd op 29 juli 2020 14:29 | Views: 1.432 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 22:00

175,44 -4,69 (-2,60%)

CHICAGO (ANP) - Vliegtuigbouwer Boeing heeft het afgelopen kwartaal flink geleden onder de impact van de coronacrisis. Daarbij stortte ook de vraag naar de nieuwe 737 MAX-toestellen in. De omzet van het Amerikaanse bedrijf daalde op jaarbasis met 25 procent naar 11,8 miljard dollar.

Boeing leed in het tweede kwartaal een nettoverlies van bijna 2,4 miljard dollar. Vorige week werd bekend dat de 737 MAX waarschijnlijk op zijn vroegst in oktober goedkeuring krijgt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA). Boeing gaf eerder aan erop te rekenen voor eind september al weer 737 MAX-toestellen te kunnen leveren.

De vliegtuigen van dit type worden al meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten, maar die zouden inmiddels zijn opgelost.

Marktimpact

Aan het begin van het kwartaal werd een aantal fabrieken van Boeing stilgelegd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Inmiddels zijn die allemaal weer open. "We bleven gefocust op de gezondheid van onze werknemers, terwijl we actie ondernamen om de ongekende commerciële marktimpact van de pandemie het hoofd te bieden", zei topman Dave Calhoun.

Calhoun hint in een brief aan het personeel op een nieuwe ontslagronde vanwege de aanhoudende coronacrisis. In mei meldde Boeing al dat er bijna 12.000 banen zouden verdwijnen. Ook kondigde de topman in de brief aan dat het bedrijf in 2022 stopt met de productie van de jumbojet 747. Boeing blijft nog wel jaren ondersteuning bieden voor de toestellen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare