Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipmaker NXP doet miljardenovername

Gepubliceerd op 29 mei 2019 15:14 | Views: 5.120

ASML 05 jun

320,50 +10,20 (+3,29%)

NXP Semiconductors NV 05 jun

113,82 +4,27 (+3,90%)

EINDHOVEN (AFN) - Het Nederlandse chipconcern NXP Semiconductors koopt de wifi-tak van zijn Amerikaanse branchegenoot Marvell. Ook de bluetooth-activiteiten horen hierbij. Het aan de beurs in New York genoteerde NXP telt er in totaal een kleine 1,8 miljard dollar voor neer.

Volgens NXP gaat het om een belangrijke versterking. NXP-baas Richard Clemmer noemt de kennis en kunde op het vlak van draadloze verbindingen bij Marvell van wereldklasse. Hij zei hij er blij mee te zijn dat hij Marvells technologie voortaan kan combineren met NXP-producten. Er verhuizen ongeveer 550 personeelsleden mee naar NXP.

De betreffende Marvell-onderdelen zijn nu nog goed voor een jaaromzet van ongeveer 300 miljoen dollar. Bij NXP heerst de overtuiging dat die opbrengsten in 2022 ongeveer verdubbeld zullen zijn. De deal kan naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond worden, afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouders. Waarschijnlijk zullen de nieuwe activiteiten in het daaropvolgende kwartaal al bijdragen aan de operationele winst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 71% zegt kopen 7 stemmen
NXP Semiconductors NV 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NXP Semiconductors NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare