Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Franse economie krimpt meer dan 8 procent door crisis

PARIJS (ANP) - De economie van Frankrijk is in 2020 met 8,3 procent gekrompen door de coronacrisis en de lockdowns tegen de virusuitbraak. Dat meldde het Franse statistiekbureau op basis van een voorlopige schatting. In 2019 was nog sprake van een groei met 1,5 procent.

In het vierde kwartaal van vorig jaar liet de Franse economie, de tweede van de eurozone, een neergang met 1,3 procent zien op kwartaalbasis, door de nieuwe lockdowns die eind oktober ingingen. In het derde kwartaal was juist nog sprake van een economische opleving met 18,5 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Op jaarbasis kromp de Franse economie in het vierde kwartaal met 5 procent.

Het statistiekbureau zegt dat bij de tweede lockdown de consumentenuitgaven weer behoorlijk onder druk kwamen te staan, nadat die in het derde kwartaal juist sterk stegen. Dat kwam omdat veel winkels en horeca in Frankrijk weer moesten sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft voor dit jaar een groeivoorspelling uitgesproken van 6 procent. Hij heeft wel gewaarschuwd dat nieuwe lockdowns die prognose in gevaar kunnen brengen. Volgens Le Maire is het daarom belangrijk dat snel vaccins worden toegediend tegen het virus.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt op 16 februari met een eerste raming over de Nederlandse economie in het vierde kwartaal.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links