Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederlandse staat wil tot 3 miljard euro ophalen

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 13:16 | Views: 1.502

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil volgende week tussen de 1 miljard en 3 miljard euro ophalen met de heropening van twee leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.

Het gaat onder meer om een lening die loopt tot 25 februari waarop al ruim 6,5 miljard euro uitstaat. De andere lening loopt tot 30 augustus. Daarop staat al zo'n 2,8 miljard euro uit. Bij beide heropeningen wordt gemikt op een opbrengst tussen de 0,5 miljard en 1 miljard euro.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Chasse_Patate 28 oktober 2020 13:33
  Het is toch knap dat deze berichten momenteel elke week wel verschijnen, dat de Staat daarmee een enorme geldhonger heeft en dat ze daar een negatieve rente voor 'betaalt'.
  Gaat eigenlijk tegen elke economische logica, dit gratis geld.
  Of komen we er over 10 jaar of zo achter dat het toch niet zo 'gratis' was als we nu denken.....
 2. Henri Nostradamus 28 oktober 2020 13:34
  Aangezien zo’n beetje alle staten door coronamaatregelen geld tekort komen kan het niet anders of de rente gaat stijgen. Van nul naar 2% is een aardverschuiving. Ik hoef niemand hier te vertellen wat dat gaat doen met de koersen. Wat we vandaag zien zijn microtrillingen in vergelijking met de aardverschuiving die zich nu aandient. Grootste crash ever. Ga liquide! Cash is king! HN
 3. forum rang 5 Rowi62 28 oktober 2020 14:22
  Onze Staat moet eerdere leningen afbetalen en moet daarom steeds weer lenen. Dat was minder aan het worden en toen kwam corona. Overigens moet onze minister van Financien eens mededelen aan het volk hoe hard de inkomsten kunnen dalen als zijn collega Rutte de boel dichtgooit. (zie slechtste scenario CPB met 10% werkloosheid)
 4. forum rang 6 drooglegging 28 oktober 2020 14:30
  2-3 minuten en het is gepiept zag ik een keer op TV langskomen, Tegenlicht of Zembla was het meen ik.
  In die 2 minuten mocht de camera ff de deur uit, na die twee minuten melde die mevrouw(glimmend van trots) dat "alles is gelukt": zwaar overboden, veel interesse, lage tot negatieve rente, allemaal heel lekker.

  Ik zou de volgende keer als journalist aan die mevrouw vragen:" Vind u dit wel helemaal lekker gaan? denkt u dat dit op termijn houdbaar is?

  Zoals bovenstaande sfeerbeeldje zijn er tienduizenden figuren die soortgelijk hun geld pakken bij banken en verzekeraars, de krachten om bovenstaande sprookje in stand te houden blijven dus krachtig en sterk.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare