Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever vraagt goedkeuring voor verhuisplan bij Britse hof

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 17:35 | Views: 2.017 | Onderwerpen: Groot-Britannië

UNILEVER PLC 10:46

49,30 -0,05 (-0,10%)

ROTTERDAM (AFN) - Unilever vraagt bij het Britse High Court om formele goedkeuring voor het plan om op papier een volledig Brits bedrijf te worden, meldt het was- en levensmiddelenconcern. Het Britse hof komt hierover op 2 november bijeen. Naar verwachting kan de verhuizing dan in het laatste weekend van november worden afgerond.

Unilever kent nu nog zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse en Britse aandeelhouders stemden eerder al in met het plan om de bestaande hoofdkantoren samen te voegen in Londen.

Wel kan een nieuwe Nederlandse wet nog roet in het eten gooien. Onlangs werd bekend dat GroenLinks de spoedwet doorzet waarmee de partij hoopt te voorkomen dat bedrijven verhuizen naar een land waar geen dividendbelasting wordt geheven en op deze manier belasting ontwijken.

Wet

Unilever kondigde eerder al aan dat de verhuizing niet doorgaat als de wet het zou halen. Het Verenigd Koninkrijk kent geen dividendbelasting. Maar het bedrijf denkt dat het voorstel in strijd is met Europese afspraken en belastingverdragen. De voorbereidingen voor de verhuizing gaan vooralsnog dus gewoon door.

Als het Britse hof straks akkoord is, kan Unilever niet meer eigenhandig de verhuizing afblazen. Daar gaat het Britse hof dan over. Maar volgens een woordvoerster van Unilever verwacht het bedrijf wel dat het hof naar Unilever zal luisteren, als de onderneming in de loop van november opeens nog op andere gedachten wordt gebracht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. FORT1944 27 oktober 2020 19:55
    Dat men blij is met de belofte dat de werkgelegenheid blijft behouden in NEDERLAND ,
    Als men wind zaait kan men storm verwachten , andere bedrijven zullen zich goed beraden om een bedrijvigheid te beginnen in NEDERLAND in de toekomst als men zo gemakkelijk de regels kan wijzigen . Er zijn zoveel bedrijven die hun hoofdzetel in een ander land hebben en
    die dividenden worden ook belast in EUROPESE LANDEN als inkomsten , zelfs een dure zaak als men niets kan terugvorderen van de dubbele belastingen .
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare