Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groothandelaar B&S blijft hard groeien

DORDRECHT (AFN) - B&S Group heeft in het eerste halfjaar de omzet aanzienlijk opgevoerd. Het distributie- en groothandelsbedrijf profiteerde daarbij van de recente overname van online parfumverkoper FragranceNet.com. Ook zonder het effect van die deal was er sprake van groei.

De opbrengsten stegen in de eerste zes maanden met ruim 17 procent tot 898,3 miljoen euro. Op eigen kracht dikte de omzet met 7,4 procent aan. Het hardst groeide het onderdeel HTG, voor bevoorrading van winkelketens en onlineverkoop van producten. Het onderdeel dat schepen en cruises bevoorraadt, noteerde een "bescheiden" groei.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 52,9 miljoen euro, een stijging van 15,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep hield het bedrijf 28,2 miljoen euro over, een daling van dik 10 procent. Die daling kwam onder meer door verschillende afboekingen.

Handelsoorlog

Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf is vol vertrouwen dat het groeitempo van de afgelopen periode voort blijft duren in de tweede helft van het jaar. Topman Bert Meulman stelt dat B&S "over het algeheel" weinig te lijden heeft gehad onder de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Wel zou de brutowinstmarge iets hoger zijn geweest als de Chinese yuan niet in waarde zou zijn gedaald ten opzichte van de euro en de dollar.

Over de aanstaande brexit maakt B&S zich geen zorgen. Volgens Meulman is de ergste pijn al geleden in de periode van waardedalingen van het pond rond eerdere brexitperikelen, laat hij weten in een toelichting aan het ANP. Daarnaast is de omvang van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk "minimaal" als die worden afgezet tegen andere markten.

Vinkje

Voor de toekomst biedt het vertrek van de Britten uit de Europese Unie zelfs mogelijkheden, stelt Meulman. B&S heeft volgens hem namelijk zoveel ervaring met het over de hele wereld verkopen van producten waaraan douanepapieren verbonden zijn, dat het bedrijf "na één vinkje in het systeem" de Britse markt op kan na de brexit.

B&S verwacht dat de seizoensinvloeden op zijn resultaten steeds sterker worden. Voor de onderneming, die veel luxeproducten als drank en parfum verkoopt, wordt wat verkopen betreft het laatste kwartaal met de feestdagenperiode steeds belangrijker.

Onlangs werd ook de overname van medicijnendistributeur Lagaay afgerond. De resultaten van dit bedrijf zijn nog niet meegenomen in de halfjaarcijfers van B&S.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING zet B&S op Kopen
  2. 16 apr B&S presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

B&S Group SA

4,955 26 apr
+0,080 +1,64%
Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links