Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dell profiteert van sterke pc-vraag bedrijven

ROUND ROCK (ANP/BLOOMBERG) - Computermaker Dell blijft profiteren van de sterke vraag naar software en computers bij bedrijven. De onderneming sloot het derde kwartaal van het jaar af met een operationele winst op een gestegen omzet. Onder meer de eerder overname van een meerderheidsbelang in VMWare gaf de resultaten een impuls.

De omzet van de onderneming steeg met 1,2 procent tot 22,89 miljard dollar. VMware boekte 11 procent meer omzet. De operationele winst kwam uit op 836 miljoen dollar, tegen een tekort van 356 miljoen dollar een jaar eerder.

Topman en naamgever Michael Dell heeft Dell omgevormd tot een plek waar bedrijven kunnen aankloppen voor al wat ze nodig hebben op het vlak van computers en programma's. Die bredere aanpak zorgde voor groei.

Dell hanteert een gebroken boekjaar dat loopt tot eind januari. Voor het hele jaar werd de omzetverwachting tijdens een telefonische persconferentie verlaagd, vanwege politieke en economische onzekerheid. Ook het tekort aan chips van Intel speelt het bedrijf parten. Het concern rekent nu wat betreft de aangepaste omzet op een bandbreedte van 91,8 miljard dollar tot 92,5 miljard dollar. Dat was eerder, in augustus, nog 93 miljard dollar tot 94,5 miljard dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links