Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verhoogt advies voor Fugro

KBC verhoogt advies voor Fugro

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KBC Securities verhoogt zijn beleggingsadvies voor bodemonderzoeker van hold naar accumulate. Volgens KBC is de bodem bij het bedrijf bereikt en zullen de resultaten over heel 2018 verbeteren. Het koersdoel blijft 13,50 euro.

Fugro meldde dat in het eerste kwartaal de autonome omzet voor het eerst sinds twaalf kwartalen is toegenomen. Ook de orderportefeuille ging omhoog. Fugro gaf aan dat de vergelijkbare omzet dit jaar naar verwachting zal verbeteren.

KBC stelt dat het verbeterde vooruitzicht voor Fugro samenhangt met aantrekkende activiteit in de offshore olie- en gasmarkt, de extra kostenbesparingen die dit jaar behaald zullen worden en de staat van dienst van de nieuwe topman Øystein Løseth. Overigens vindt KBC de cijfers over het eerste kwartaal wel iets aan de zwakke kant.

Herstel

ING meldde in een reactie dat het herstel bij Fugro zichtbaar begint te worden. De bank is dan ook positief gestemd over de ontwikkelingen bij de onderneming. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 13 euro.

NIBC verklaarde dat het handelsbericht wijst op solide herstel voor Fugro. De autonome omzetgroei bij de divisie Marine is veel beter dan verwacht, aldus NIBC (buy).

Beleggers waren in hun nopjes met het handelsbericht van Fugro. Het aandeel noteerde omstreeks 11.10 uur een plus van 8,3 procent op 12,40 euro. Daarmee was Fugro met afstand de sterkste stijger in de MidKap.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Fugro 06 mei
    23,140
    +1,49% +0,340
  2. KBC Groep 06 mei
    70,140
    +0,20% +0,140

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links