Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beleggers opnieuw iets positiever

Gepubliceerd op 25 mei 2019 13:37 | Views: 4.126

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van beleggers is deze maand opnieuw licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Het sentiment blijft daarmee dus positief, schrijft ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer. Ondanks dat de beurzen in mei al flink zakten, verwachten beleggers nog altijd dat die de komende drie maanden per saldo zal stijgen.

De graadmeter voor het vertrouwen van beleggers steeg in mei een punt tot 125 punten. Het beursjaar wordt door hen beter beoordeeld dan het vorige. Zo vindt 41 procent het beursjaar beter dan verwacht, terwijl dat in november nog voor 15 procent van de beleggers gold. Niet verwonderlijk, meent ING, want de beurzen zijn in de eerste maanden van het jaar al flink gestegen.

Wel denkt een deel van de beleggers dat de beurs te snel is gestegen. Een kwart denkt dat de top bereikt is, terwijl een op de zeven binnenkort een stevige correctie verwacht. Desgevraagd voorspelden de door ING geraadpleegde beleggers in doorsnee toch een stand van 567 punten halverwege augustus.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Doekiedoek 26 mei 2019 07:54
  "Wel denkt een deel van de beleggers dat de beurs te snel is gestegen. Een kwart denkt dat de top bereikt is, terwijl een op de zeven binnenkort een stevige correctie verwacht. Desgevraagd voorspelden de door ING geraadpleegde beleggers in doorsnee toch een stand van 567 punten halverwege augustus."


  Ja de beurs is te snel gestegen, tijd dat aandelen als AM, PostNL, ING en Fugro eens wat corrigeren.
  Wat een ONZIN!!! gedachten van die beleggers, en waarom word ik nooit gevraagd voor zo'n enquête??

  Ik sta gemiddeld 20% in de min, en de beurs is te hard gestegen ????


 2. forum rang 4 Donald de Kwakerd 26 mei 2019 12:59
  quote:

  Bonost schreef op 26 mei 2019 11:20:


  Dan doe je iets niet goed Doekiedoek. Alleen de AEX is dit jaar al gestegen met 14%. En dat ondanks de slechte meimaand en excl. de dividend.


  Veel particuliere beleggers kopen hoog (sky is the limit) en verkopen laag als de paniek toeslaat. Daarna stappen ze weer hoger in. Ben zelf ook een particuliertje, maar kan de verleiding om snel op de knoppen te drukken tegenwoordig weerstaan.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare