Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Resultaten Gilead-medicijn tegen coronavirus eind april

Gepubliceerd op 25 februari 2020 12:27 | Views: 10.134

Gilead Sciences 27 jan

54,66 -0,55 (-1,00%)

WUHAN (AFN/BLOOMBERG) - De eerste resultaten van een proef met een medicijn van biotechnoloog Gilead tegen het nieuwe coronavirus worden 27 april bekendgemaakt. Voor de test wordt het middel remdesivir toegediend aan 761 patiënten in Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak.

Remdesivir is nog nergens ter wereld goedgekeurd voor gebruik, maar als de resultaten gunstig zijn kan China het middel versneld toelaten. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemde het middel van Gilead, dat ontwikkeld is om ziekten als SARS en Ebola te behandelen, al mogelijk het enige effectieve middel op dit moment.

Gilead heeft in China acht patenten aangevraagd voor remdesivir. Daarvan zijn er drie toegekend en vijf nog in behandeling. Ondertussen zijn verschillende Chinese bedrijven al begonnen met de massaproductie van de werkzame bestanddelen, wat het mogelijk moeilijk maakt voor Gilead om de controle te houden over het middel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gilead Sciences 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare