Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke cijfers Besi'

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 09:45 | Views: 5.257

BESI 17:28

39,68 -0,16 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van BE Semiconductors (Besi) zijn sterker dan gedacht, met name de omzet en de brutowinst (ebit). Dat concludeert een analist van KBC Securities.

De marktkenner rekende op een omzet van 84 miljoen en een ebit van 20,4 miljoen euro, maar die kwamen respectievelijk uit op 89,7 miljoen en 24,2 miljoen euro. De marge zakte naar 55,1 procent maar door de "indrukwekkende" kostenverlagingen was de ebit toch "sterk".

ING was eveneens positief en spreekt van een "zeer geruststellend" kwartaalbericht. Een analist van de bank wijst erop dat de orderinstroom stabiel is terwijl die normaliter in het derde kwartaal vaak afzwakt.

Marktvorser NIBC

Een marktvorser van NIBC is minder enthousiast. Volgens die analist geven de op zich "solide" cijfers "nog weinig tekenen over herstel". Gezien de recente positieve tekenen van Samsung en TSMC kan de vooruitblik van Besi door de markt wel eens als "voorzichtig" worden gezien.

KBC heeft het aandeel op accumulate staan met een koersdoel van 33 euro. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 30 euro. NIBC heeft een neutral-advies. Besi stond omstreeks 10.00 uur na een positieve opening 0,4 procent lager in de MidKap op 31,65 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare