Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming en CSL begraven strijdbijl

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 07:24 | Views: 18.845 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 20 okt

0,92 -0,01 (-1,14%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming is niet langer in een juridische strijd verwikkeld met branchegenoot CSL over vermeende dataroof. De bedrijven kwamen onderling overeen dat CSL Pharming zal vrijwaren van verdere actie in de zaak rond voormalig CSL-medewerker Joe Chiao, die van bedrijfsspionage werd beschuldigd.

Chiao had 25 gigabyte aan gegevens van zijn werkgever gestolen voordat hij aan de slag ging voor Pharming. Volgens Pharming-topman Sijmen de Vries heeft zijn bedrijf Chiao niet aangespoord of aangemoedigd om regels of contractvoorwaarden te overtreden of op welke manier dan ook gegevens van zijn voormalige werkgever te ontnemen.

Wel blijven de partijen gezamenlijk een forensisch onderzoek uitvoeren naar de kwestie om er zeker van te zijn dat er geen vertrouwelijke informatie, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie, door Chiao met Pharming is gedeeld. Pharming heeft het dienstverband van Chiao, die al op non-actief was gesteld, beëindigd.

Hogere omzet

Pharming, dat ook met een handelsupdate kwam, meldde over de eerste negen maanden van het jaar een hogere omzet, meer winst en hoger bedrijfsresultaat. Vooral de verkopen van het medicijn Ruconest dat helpt tegen acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem stuwden de resultaten.

De totale omzet over de eerste negen maanden van 2019 namen met 26 procent toe tot 122,8 miljoen. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg met 38 procent tot 42,7 miljoen euro, ondanks oplopende bedrijfskosten. Deze hielden verband met investeringen en verdere uitbreiding van de productiecapaciteit van Ruconest. De nettowinst in de periode januari tot en met september bedroeg 24,1 miljoen euro, tegen 13,9 miljoen een jaar eerder.

Stijgende lijn

Voor het lopende kwartaal denkt Pharming de stijgende lijn van dit jaar, ondanks concurrentiedruk, te kunnen vasthouden. Daarbij verwacht de onderneming dit jaar en ook verder in de toekomst te blijven profiteren van het succes van Ruconest, vooral in de Verenigde Staten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 96% zegt kopen 53 stemmen

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 24 oktober 2019 08:36
    quote:

    stoffer schreef op 24 oktober 2019 08:33:


    Iedereen die zich schuldig gemaakt aan deze oplichtings praktijken of heeft mee gewerkt zal worden gestraft ,ze zullen ergens in de toekomst met niks achter blijven en weten wat het is om alles te verliezen .


    Met blik en al, stoffer :- )
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare