Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Takeaway doet bod Just Eat gestand en meldt vertraging

Gepubliceerd op 24 januari 2020 08:32 | Views: 1.800

JUST EAT TAKEAWAY 16:24

90,50 -1,00 (-1,09%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelsite Takaeaway.com heeft meer dan 90 procent van de aandelen van zijn Britse branchegenoot Just Eat binnen en doet zijn bod gestand. Tegelijkertijd denkt het Nederlandse bedrijf dat de eerder aangegeven planning een week vertraging oploopt door een onderzoek van de Britse marktwaakhond CMA.

De CMA kondigde donderdag een onderzoek rondom de samensmelting van de twee aan waar de toezichthouder eerder nog had bepaald dat dit niet nodig was. De marktwaakhond accepteert tot 6 februari commentaar over de fusie.

Takeaway verwacht nu dat begin februari in de nieuwe aandelen Just Eat Takeaway kan worden gehandeld. Aandeelhouders Just Eat hebben nu ook tot het eind van deze maand om hun aandelen aan te melden zodat ze op 7 februari de aandelen in het fusiebedrijf kunnen ontvangen.

Investeerder Cat Rock Capital, dat aandelen heeft in zowel Just Eat als in Takeaway, noemt de stap van de toezichthouder overigens "duidelijk niet gerechtvaardigd". De investeerder roept de CMA dan ook op een "snel en eerlijk" onderzoek te doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord