Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen flink hoger in rustige kersthandel

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese aandelenbeurzen werden woensdagmiddag flinke winsten geboekt. De hogere slotstanden op Wall Street en de aantrekkende olieprijs zorgden voor een positieve stemming op de laatste volle handelsdag van de week. De Europese markten zijn donderdag slechts een halve dag open en op Eerste Kerstdag gesloten.

,,Het ziet er mooi uit op de beurzen. Het herstel op Wall Street, de hogere olieprijzen en de goedkopere euro wakkeren de kooplust van beleggers aan. Vooral de recent afgestrafte aandelen zoals ArcelorMittal en Delta Lloyd worden opgepikt. Ook een stevige koerswinst voor zwaargewicht Shell helpt de AEX vooruit. De olievoorraden en de macrocijfers uit de VS, die later op de dag naar buiten komen, kunnen mogelijk echter nog voor een omslag zorgen", aldus analist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 2,6 procent hoger op 442,07 punten. De MidKap klom 1,9 procent naar 686,29 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen 1,7 tot 1,9 procent.

AEX

Sterkste stijger in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een winst van ruim 10 procent. Verzekeraar Delta Lloyd, die zijn volledige portefeuille beleggingen in winkelpanden heeft verkocht, volgde met een plus van meer dan 6 procent. Olie- en gasbedrijf Shell kreeg er ruim 4 procent bij.

Macintosh won 37,5 procent tot 7 eurocent, nadat het de afgelopen dagen zijn beurswaarde zag verdampen. Beursbedrijf Euronext plaatst het winkelbedrijf met ingang van 24 december op het zogenoemde strafbankje. De plaatsing is een vaste procedure voor bedrijven met financiële problemen. Het moederbedrijf van winkelketens als Scapino, Manfield, Dolcis en Invito, kreeg dinsdag van de rechtbank uitstel van betaling.

Euro

In Londen ging Game Digital bijna 39 procent onderuit. De Britse verkoper van computerspelletjes gaf een winstwaarschuwing na tegenvallende verkopen in het belangrijke feestdagenseizoen.

De euro was 1,0930 dollar waard, tegen 1,0968 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent in prijs tot 36,61 dollar. Een vat Brentolie kostte ook 1,3 procent meer en werd verhandeld voor 36,57 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 december 2015 13:52
    Grote partijen sturen de markt.

    Rustige handel? effe 3% erbij.

    Zwakkere Euro wordt genoemd als reden, is ie noemenswaardig zwakker die Euro,

    stijgende olieprijzen ook een reden, stelt ook niets voor.

    Dow was wat hoger.

    Waar vroeger de particulieren nog 50% uitmaakten van op de beurs actieve partijen, ben ik nu praktisch de enige particulier.

    mvg, Hallo is daar iemand?................................................zie je wel.
  2. [verwijderd] 23 december 2015 14:33
    quote:

    france schreef op 23 december 2015 13:52:

    Grote partijen sturen de markt.

    Rustige handel? effe 3% erbij.

    Zwakkere Euro wordt genoemd als reden, is ie noemenswaardig zwakker die Euro,

    stijgende olieprijzen ook een reden, stelt ook niets voor.

    Dow was wat hoger.

    Waar vroeger de particulieren nog 50% uitmaakten van op de beurs actieve partijen, ben ik nu praktisch de enige particulier.

    De volumes liggen vandaag algemeen gesproken aan de lage kant.

    En ja hoor, de grote marktpartijen sturen de markt. Dat is vandaag zo en dat was ook vroeger zo.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links