Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Galapagos haalt hogere omzet'

Gepubliceerd op 23 april 2019 12:40 | Views: 6.133 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 13:37

186,80 +8,90 (+5,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet ten opzichte van een jaar geleden. Onder de streep resteerde wel een groter verlies dan in de eerste drie maanden van 2018. Dat komt naar voren uit de consensus van analistenramingen samengesteld door persbureau Bloomberg.

Beleggers letten verder op de vooruitgang van medicijnenstudies. De in Amsterdam genoteerde biotechnoloog publiceert donderdag na het slot op Wall Street zijn handelsupdate.

Kenners verwachten dat Galapagos 52 miljoen euro aan opbrengsten in het afgelopen kwartaal verdiende. Dat is zo'n 16 procent meer dan een jaar daarvoor. Op het vlak van winstgevendheid deed het biotechconcern minder goede zaken. Analisten ramen dat het operationele verlies op 52 miljoen euro uitkomt, tegen een min van 32 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep blijft er ook een groter verlies van bijna 50 miljoen euro over.

Cashburn

Marktpartijen letten bij Galapagos ook altijd op de operationele cashburn. Het bedrijf hanteert voor dit jaar een bandbreedte van 320 miljoen tot 340 miljoen euro. Deze wordt herhaald bij de handelsupdate, schrijven analisten van JPMorgan. De cashburn verdubbelde in 2018 mede vanwege hogere uitgaven aan klinische testen.

Verder staan de ontwikkelingen rondom het belangrijkste medicijn filgotinib in de schijnwerpers. Filgotinib is een ontstekingsremmer voor de behandeling van onder meer reuma. Bij succesvolle uitrol kan het een potentiële blockbuster worden die miljarden waard is.

Galapagos nam onlangs een belangrijke horde in de richting van op de markt brengen van dit geneesmiddel: de doelen in fase 3-studie zijn behaald. Volgens JPMorgan kan het aandeel flink in beweging komen bij een update over de tijdslijn van de eventuele marktintroductie van het medicijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 74% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare