Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent in de min door stijgende rente

Gepubliceerd op 22 februari 2021 16:06 | Views: 8.419 | Onderwerpen: rente

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De rentes op staatsleningen gaan al enkele dagen omhoog en beleggers houden er ook rekening mee dat de inflatie gaat stijgen. Daardoor zou er een renteverhoging van de Federal Reserve aan kunnen komen. In dat geval worden aandelen mogelijk wat minder interessant.

Met name techbedrijven, die de laatste maanden veel winst hebben geboekt op de aandelenbeurzen, hadden het zwaar. Bedrijven als Apple, Microsoft, Intel en Nvidia leverden tot 1,5 procent in.

De Dow-Jonesindex stond na een kwartier handel 0,4 procent lager op 31.373 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,6 procent in tot 3883 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,1 procent omlaag, tot 13.722 punten.

Boeing

Boeing werd 2 procent lager gezet nadat een motor van een vliegtuig in de Verenigde Staten is ontploft. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft daarop bevolen dat oudere vliegtuigen van het type 777-200 met motoren van het merk Pratt & Whitney voorlopig aan de grond moeten blijven. Die moeten nu eerst geïnspecteerd worden. Wereldwijd gaat het om 128 toestellen waarvan er 69 in actieve dienst zijn.

Luchtvaartmaatschappijen deden het juist goed op de beurs nadat analisten van Deutsche Bank positiever werden over de sector. American Airlines (plus 7,3 procent), United Airlines (plus 3,2 procent), Delta Air Lines (plus 3,9 procent) en Southwest Airlines (plus 2,2 procent) stegen allen behoorlijk.

Snap

Socialemediabedrijf Snap, bekend van de app Snapchat, steeg 1,9 procent. Het bedrijf werd daardoor voor het eerst meer dan 100 miljard dollar waard.

Bandenmaker Goodyear werd ruim 10 procent hoger gezet nadat het bedrijf aankondigde Cooper Tire over te nemen voor 2,8 miljard dollar. Cooper werd ruim een kwart meer waard.

De euro was 1,2146 dollar waard, tegen 1,2135 dollar vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 60,62 dollar. Brentolie klom eveneens 2,3 procent in prijs tot 64,33 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 22 februari 2021 17:42
  quote:

  Jopie1962 schreef op 22 februari 2021 16:54:


  "Daardoor zou er een renteverhoging van de Federal Reserve aan kunnen komen. In dat geval worden aandelen mogelijk wat minder interessant."

  Ja, vast, als de FED-rente omhoog gaat dan is de hele mik failliet, dus dat gaat niet gebeuren.


  Onzin... De rente moet een stuk omhoog anders kampen we met hyperinflatie. Kwijtschelding van schulden zal het worden of deze bedrijven zullen bij bijzonder beheer gedumpt worden om te zorgen dat het verlies voor de bank geminimaliseerd kan worden. Daarnaast bestaan er bijzonder veel verlieslatende bedrijven. Zij zullen prachtige plannen of concepten hebben, maar als het niks oplevert kan het beter omvallen.

  Hoeveel uitvinders in het verleden zijn omgevallen met hun successen, die vandaag super winstgevend zijn. Zie Tesla, voor Tesla hadden we genoeg elektrische fabrikanten, maar allen gingen zij failliet.
 2. forum rang 6 Go Go Go ! 22 februari 2021 18:35
  @createmonnie ... Tesla is een bijzonder ongelukkig voorbeeld. Uit de verkoop van auto’s heeft men nog nooit een cent winst kunnen genereren. Dat wat er onderaan de streep staat als winst komt uit de verkoop van emissierechten aan andere autofabrikanten. En die “handel” in groene credits is iets wat door ambtenaren bedacht is.

  Musk (geniaal of bijna gek, net wat je wil) voelt de hete adem van de grote autofabrikanten al wat in de nek. Die zijn nu als een dolle bezig met de productie van hun batterij-auto’s. Eens zien wat er dan uiteindelijk van Tesla overblijft, los wat je van de kwaliteit van de auto’s kunt vinden.
 3. forum rang 4 createmonnie 22 februari 2021 19:03
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 22 februari 2021 18:35:


  @createmonnie ... Tesla is een bijzonder ongelukkig voorbeeld. Uit de verkoop van auto’s heeft men nog nooit een cent winst kunnen genereren. Dat wat er onderaan de streep staat als winst komt uit de verkoop van emissierechten aan andere autofabrikanten. En die “handel” in groene credits is iets wat door ambtenaren bedacht is.

  Musk (geniaal of bijna gek, net wat je wil) voelt de hete adem van de grote autofabrikanten al wat in de nek. Die zijn nu als een dolle bezig met de productie van hun batterij-auto’s. Eens zien wat er dan uiteindelijk van Tesla overblijft, los wat je van de kwaliteit van de auto’s kunt vinden.  Dat is nu juist mijn punt. Het bedrijf is verlieslatend, maar we betalen gouden eieren voor het aandeel. Daarnaast krijgt het bedrijf van alle kanten overheidssubsidies in verband met haar groene karakter naar de toekomst.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare