Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASR zakt op lager Damrak

ASR zakt op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag over een breed front lager omlaag. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten verliezen zien. Op het Damrak werd verzekeraar ASR lager gezet na het verlies van een beroep over compensatie van een woekerpolisklant. Daarnaast verwerkten beleggers de goedkeuring van de langverwachte Amerikaanse belastinghervormingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 544,95 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 827,93 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,4 procent. Londen bleef onveranderd.

In de MidKap sloot ASR de rij met een min van 1,7 procent. Klachteninstituut Kifid oordeelde dat de verzekeraar en voorganger Stad Rotterdam klanten met een beleggingsverzekering te veel kosten in rekening heeft gebracht, meldde belangenorganisatie Wakkerpolis. ASR kan niet tegen de uitspraak in beroep.

Dalers

Andere sterke dalers bij de middelgrote fondsen waren beursintermediair Flow Traders, kunstmestproducent OCI en voedingsbedrijf Corbion met verliezen van meer dan 1 procent. Verlichtingsbedrijf Philips Lighting en bouwer BAM waren de sterkste stijgers met plussen van 0,5 en 0,4 procent.

Grootste dalers in de AEX waren vastgoedfonds Unibail-Rodamco en zorgtechnologiebedrijf Philips met verliezen van 1,7 en 1,3 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice leidde de schaarse stijgers met een winst van 1,8 procent.

Shell

Shell won 0,2 procent. Het olie- en gasconcern trekt zich eind maart al terug uit het Iraakse Majnoon-olieveld. Dat liet het Iraakse ministerie van olie weten. Eerder gonsden nog geruchten over een vertrek per eind juni. Shell heeft een belang van 45 procent in het olieveld bij Basra.

Bij de kleinere bedrijven verloor NSI 0,4 procent. De vastgoedinvesteerder liet in een eindejaarsboodschap weten tevreden te zijn over afgelopen jaar, waarbij het aantal bezittingen werd teruggebracht van 165 naar 125. Het bedrijf stelde volop te hebben geprofiteerd van de aantrekkende markt en verwacht dat 2018 opnieuw een ,,actief" jaar zal zijn.

De euro was 1,1874 dollar waard, tegen 1,1882 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 58,12 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent tot 64,59 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links