Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkoop SternLease levert Stern recordwinst op

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 19:09 | Views: 2.393

Stern 17:29

12,65 -0,20 (-1,56%)

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern heeft in de eerste helft van het jaar een recordwinst behaald. Het resultaat was te danken aan de verkoop van SternLease aan leasemaatschappij ALD.

De nettowinst kwam uit op 27 miljoen euro, tegenover 4,7 miljoen euro een jaar eerder. De verkoop van de leaseportefeuille was goed voor een boekwinst van 23,4 miljoen euro.

Op eigen kracht ging het minder soepel bij Stern. De omzet daalde met 7 procent tot 492 miljoen euro. Volgens topman Henk van der Kwast kwam dat door de autoverkoop die tot nog toe flink achterblijft bij die van vorig jaar. Hij wijst wel op de vorderingen die zijn gemaakt om de kosten meer in toom te houden en voor de digitalisering van het bedrijf.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 4,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder in dezelfde periode nog 4,7 miljoen euro. Stern handhaaft zijn eerder uitgesproken verwachting dat het operationele resultaat verbetert dit jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Stern 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Stern Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links