Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak opent licht lager'

'Damrak opent licht lager'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag waarschijnlijk met een kleine min aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting lager openen. De beurshandel lijkt rustig te beginnen. Later in de week wordt meer vuurwerk verwacht met de laatste stroom van bedrijfsresultaten en de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

Op het Damrak loopt het kwartaalcijferseizoen ten einde. Op donderdag brengen bouwer BAM en financieel dienstverlener Intertrust nog de resultaten naar buiten. Ook kleinere beursfondsen als Royal Delft, Kardan, RoodMicrotec, Brill, Sif en Ordina komen met cijfers.

Het aandeel Ajax zal mogelijk bewegen op een nieuwe transfer. De beursgenoteerde voetbalclub ontvangt minimaal 40 miljoen euro voor de tranfser van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur. Dat bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro. Ajax nam de 21-jarige verdediger uit Colombia vorig jaar voor 5 miljoen over van Atlético Nacional.

Air Berlin

Aan het overnamefront staat Air Berlin in de schijnwerpers. Topman Thomas Winkelmann van de failliete luchtvaartmaatschappij zei tegen Bild am Sonntag dat de verkoop uiterlijk in september moet zijn afgerond. Een verkoop aan slechts één partij is uitgesloten doordat de federale overheid daar voor is gaan liggen.

De aandelenbeuren in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. De jaarlijkse militaire oefening van Zuid-Korea en de Verenigde Staten en de aanhoudende zorgen of de Trump-regering de beloofde groeiplannen kan doorvoeren zorgde voor voorzichtigheid onder beleggers. De Nikkei in Tokio eindigde 0,4 procent in de min.

Euro

De Europese beurzen sloten vrijdag lager. De AEX-index leverde 0,8 procent in op 519,64 punten en de MidKap daalde 0,7 procent tot 788,01 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen raakten tot 0,9 procent kwijt.

Ook Wall Street ging met verlies het weekeinde in. De Dow-Jonesindex verloor 0,4 procent tot 21.674,51 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent.

De euro was 1,1744 dollar waard, tegen 1,1742 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie goedkoper op 48,50 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 52,65 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 06 mei AEX begint nieuwe week met aangescherpt record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

891,13 06 mei
+3,69 +0,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links