Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Commissaris Lavide in opspraak

AMSTERDAM (AFN) - Het beursgenoteerde bedrijf Lavide heeft een commissaris in dienst met meerdere petten op. Dat is in strijd met de eigen regels van de onderneming, zo komt naar voren uit onderzoek van het ANP.

Annette Franken is sinds februari van dit jaar toezichthouder bij de voormalige lege beurshuls. De vriendin van Lavide-topman Vincent Poorter voert ook taken uit als directie-assistente. Lavide nam onlangs gastouderbureau Gastvrij over. Daar is Franken sinds kort bovendien interimbestuurder en lid van de stichting derdengelden.

Uit statuten van Lavide blijkt dat commissarissen niet in dienst mogen zijn bij de vennootschap. Ook mogen ze geen functie hebben bij een van Lavide afhankelijke maatschappij.

Financieel wanbeleid

De dubbele petten van Franken zijn des te opvallender vanwege een conflict met de twee andere directeuren van Gastvrij, Martin van der Linden en Ingrid Ruiters. Franken werd begin december door Poorter naar voren geschoven als extra bestuurder. Dat was officieel om de communicatielijnen tussen beide directies te versterken. Enkele dagen later bleken er exitgesprekken gaande te zijn met Van der Linden en Ruiters, waarna de twee werden geschorst.

Volgens Poorter was bij Gastvrij sprake van financieel wanbeleid. Lavide kwam in een persverklaring onlangs ook met een waslijst aan andere bezwaren tegen Van der Linden en Ruiters. Donderdag mogen de aandeelhouders van Lavide zich buigen over een ontslag van de twee.

Aangifte

Poorter bevestigt dat Franken als commissaris betrokken was bij de beslissing om Van der Linden en Ruiters de wacht aan te zeggen. Hij is zich daarbij bewust van de dubbele petten, maar die zijn volgens hem noodgedwongen. ,,Er was bij Gastvrij snel een bestuurder nodig en Franken was daar geschikt voor.'' Dat zou volgens hem betekenen dat geen sprake is van een belangenconflict.

Op de rol van Franken als directie-assistente ging hij niet in. Ook is niet geprobeerd de conflicten op te lossen met een mediator. Het slechte financieel beheer bij Gastvrij is niet door een forensisch accountant onderzocht.

Van der Linden en Ruiters wilden niet inhoudelijk reageren op vragen van het ANP. Wel bevestigden ze na berichtgeving in het Financieele Dagblad dat aangifte is gedaan tegen Poorter en Franken voor onder meer poging tot oplichting, laster en smaad en valsheid in geschrifte. Poorter en Lavide hebben geen aangifte gedaan tegen Van der Linden en Ruiters, maar houden alle opties open.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 feb Lavide meldt interesse in samenwerking onder beursnotering
  2. 09 jan Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt 7

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lavide Holding

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links