Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HAL rondt overname bouwbedrijf Van Wijnen af

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 17:54 | Views: 2.454

HAL Trust 17:35

120,40 +1,20 (+1,01%)

MONACO (AFN) - De beursgenoteerde investeerder HAL heeft de overname van bouwbedrijf Van Wijnen afgerond. Onlangs ging de Europese Commissie al akkoord met de overname. Volgens Brussel brengt de deal de concurrentie in de markt niet in gevaar.

De overname was al in juni aangekondigd. Hoeveel HAL neertelt voor Van Wijnen is niet bekendgemaakt. Van Wijnen bouwt onder meer woningen en bedrijfspanden. Verder is het bedrijf actief als projectontwikkelaar en voert het renovatieprojecten uit. Vorig jaar had de onderneming een omzet van 962 miljoen euro. Bij de in 1907 opgerichte bouwer werken ongeveer 1800 mensen. Van Wijnen heeft zijn hoofdkantoor in Baarn en heeft nog 23 andere vestigingen door heel Nederland.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 twinkletown 20 augustus 2020 22:06
    De overname van bouwbedrijf Van Wijnen is een slimme zet van HAL. De overname is tevens goed voor de HAL deelnemingen in SB Real Estate (herontwikkeling onroerend goed), Broadview Holding (o.a. Trespa) en zeker ook TABS Holland met tevens een notering aan de NPEX (TABS is een leverancier van hout en bouwmaterialen; o.a. moederbedrijf van PontMeyer en Jongeneel). Het steeds overnemen van bedrijven, kralen rijgen, blijft doorgaan bij HAL.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare