Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe eigenaar voor aantal Belgische merken failliet FNG

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Voor een aantal Belgische merken van de failliete modegroep FNG is een nieuwe eigenaar gevonden. Claes Retail Group neemt de merken CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge over van de onderneming. De onderhandelingen met de curator werden woensdagavond succesvol afgerond. Claes Retail Group is onder meer bekend van JBC en Mayerline.

Over de Belgische winkelketen Brantano wordt in die communicatie niets gezegd. Het Nederlandse schoenenconcern Ziengs, het bedrijf achter schoenenwinkels als Ziengs, TMS, Tamaris en Scapino, maakte eerder bekend af te zien van de overname.

FNG ging begin deze maand failliet in België en Nederland. De onderneming kampte al langer met financiële problemen en die verergerden door lockdownmaatregelen. In Nederland was FNG eigenaar van ketens als Miss Etam, Expresso, Steps, Promiss en Claudia Sträter.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 20 augustus 2020 12:30
    De overname van de Nederlandse ketens zal wat problematischer zijn omdat die formules juist door de voormalige eigenaren (waaronder Coltex) tegen merkwaardig hoge prijzen zijn verkocht aan FNG terwijl de rek er bij die formules toen al duidelijk uit was. Maar de locaties van Brantano en Miss Etam zijn overwegend best prima locaties dus daar zullen de eigenaren uiteindelijk wel weer nieuwe huurders voor gaan vinden. De huur zal dan vast wat lager zijn omdat de timing nu niet erg gelukkig is voor een nieuwe verhuur, dat spreekt voor zich. Enfin, we wachten af. Misschien volgen er toch eerst nog meer overnameberichten.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links