Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme

ArcelorMittal profiteert van handelsoptimisme

AMSTERDAM (AFN) - Het optimisme over handelsgesprekken China en de Verenigde Staten blijft maandagmiddag aanhouden op de Europese aandelenbeurzen. Staalbedrijf ArcelorMittal profiteerde in Amsterdam van het sentiment en behoorde tot de grootste stijgers. Ook metalenspecialist AMG stond in de middaghandel duidelijk in de plus.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de beurzen in New York 0,7 procent hoger op 556,76 punten. De MidKap dikte 1,2 procent aan tot 783,00 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,2 procent vooruit.

Delegaties van China en de VS komen deze week bijeen om te onderhandelen over het slepende handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de onderhandelaars werken aan een plan om de handelsoorlog voor november op te lossen.

Vopak

Bij de hoofdfondsen was Vopak de grootste stijger met een winst van 4,5 procent. ArcelorMittal stond 3 procent in de plus. In de MidKap voerde Takeaway.com de stijgers aan met een plus van 3,7 procent. Concurrent en maaltijdbezorger Deliveroo kondigde vrijdag aan zich terug te trekken uit een aantal steden in Duitsland, een belangrijke markt voor de Nederlandse maaltijdbestelsite.

Elders in Europa deden grondstoffenbedrijven het goed. De mijnbouwgiganten BHP Billiton, Glencore en Anglo American stegen in Londen tot 2,4 procent.

Mulberry

In Londen verloor Mulberry een kwart van zijn waarde na een winstalarm. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. De Britse softwaremaker Sage Group zakte bijna 5,8 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank.

In Milaan verloor Atlantia 6,7 procent. Italië wil de snelwegconcessie aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l'Italia, dat eigendom is van Atlantia.

Rocket Internet

Rocket Internet klom 1,3 procent in Frankfurt. De financiële directeur van de Duitse start-upinvesteerder vertrekt begin oktober om een ,,nieuwe management-uitdaging aan te gaan''.

De euro was 1,1433 dollar waard, tegen 1,1413 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 66,09 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer en werd verhandeld voor 72,28 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Mondiale staalproductie daalt toch weer
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,750 26 apr
+0,210 +0,89%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links