Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL bezorgt minder kerstkaarten

Gepubliceerd op 19 dec 2017 om 06:58 | Views: 2.959

PostNL 11:51

2,07 +0,01 (+0,39%)

DEN HAAG (AFN) - De trend om minder kerst- en nieuwjaarskaarten te versturen zet zich ook dit jaar door, zegt PostNL. Het postbedrijf bezorgt dit jaar naar verwachting ongeveer 85 miljoen kerst- en nieuwjaarskaarten. Dat is beduidend minder dan vorig jaar toen nog ruim 100 miljoen kaarten werden verstuurd, aldus een woordvoerster.

Om de kerstpost snel te verwerken heeft het bedrijf extra mensen ingezet, aangevuld met tijdelijke krachten. In de decembermaand maken de chauffeurs een extra rit langs postkantoren en pakketpunten om post op te halen. Op de zondagen in december zijn er extra brievenbuslichtingen om kerstpost op te halen. PostNL heeft ongeveer 16.000 brievenbussen die vijf keer per week worden geleegd. In de periode rond de feestdagen worden tijdelijk 1700 kartonnen extra brievenbussen geplaatst in de postkantoren.

PostNL merkt dat de kerstman steeds meer online winkelt, maar het bedrijf weet nog niet hoeveel pakketten er in de week voor de kerstdagen worden afgeleverd. In de week voor Sinterklaas bezorgde het bedrijf ruim 6,5 miljoen pakketten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Damokless
0
Alles komt goed, verlies van 15 miljoen kerstkaartjes (15%) wordt ruim gecompenseerd door gigantische groei van de online aankopen die PostNL mag bezorgen!!! Daarbij: 12 miljoen kerstzegels zouden door Sandd verkocht zijn, dus kerstkaartenmarkt lijkt door die zegels van Sandd minder snel te krimpen dit jaar... (Slecht 3% krimp t.o.v. 10% die op dagelijkse post gemeld wordt afgelopen kwartalen. Dus eigenlijk maar 5% marktverlies "extra" voor PostNL door Sandd zegel t.o.v. "verwachting" van 10% krimp...)

Namelijk 30% meer pakketjes bezorgd in week voor sinterklaas dan in 2016. Zie artikel uit 2016, toen nog 5 miljoen pakketjes in week voor sinterklaas (En 5,5 miljoen in week voor kerst, met dezelfde groeicurve is dat dan dus rond de 7 miljoen pakketjes in de week voor kerst dit jaar. Tel daarbij de groeiende viering van kerst t.o.v. Sinterklaas (o.a. door zwarte pieten discussie) bij op en we zitten op minimaal 7,5 miljoen pakketjes)
www.elsevierweekblad.nl/economie/anp/...

En berichtje van hedenmorgen:
www.telegraaf.nl/nieuws/1449618/kerst...
Damokless
2
O ja, nog een paar alternatieve nieuwskopjes:


PostNL bezorgt minder kerstkaarten, maar compenseert ruim met explosieve groei aantal bezorgde pakketten.


Of

PostNL bezorgd ruim 30% meer pakketten in week voor Sinterklaas, daling kerstkaarten houdt aan.


Of

Ondanks Sandd-zegel valt daling kerstkaarten bij PostNL mee, pakketten bezorging door het dak.


Gewoon omdat het kan....
pff
0
Nu wil het geval dat wij dit jaar toevallig weer eens kerstkaarten hebben verstuurd. Is dat wel meegeteld? ;)
analyse_A3CD
0
Wat weer een gigantisch Lulverhaal van die klessebes!! whahaha En goed lezen heeft ook nogal moeite mee! Zeker een strootje!? haha
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links