Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse investeerder stapt in Carglass

BRUSSEL (AFN) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier & Rice wil een belang van 40 procent nemen in Belron, het moederbedrijf van Carglass. Dat bleek zondag. De eigenaar van Carglass, het Belgische D'Ieteren, had eerder al aangegeven een koper te zoeken voor een minderheidsbelang in het autoruitschadebedrijf.

D'Ieteren houdt dan ook een belang van 60 procent. De voorgestelde transactie zou Belron waarderen op 3 miljard euro. Dat komt na aftrek van verschillende schulden, inclusief een dividenduitkering van bijna een half miljard euro, op een nettovermogenswaarde van circa 1,5 miljard euro. De deal moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van Belron in Frankrijk en er moet goedkeuring komen van onder meer mededingingsinstanties.

Belron is naar eigen zeggen wereldmarktleider waar het gaat om reparatie of vervanging van autoruiten. Het is actief in 34 landen op vijf continenten. Bekende merken van Belron zijn, naast Carglass, ook Safelite en Autoglass. Wereldwijd werken er ongeveer 26.000 mensen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hemdi 20 november 2017 01:31
    Je zult daar wel merendeels gelijk in hebben. Maar in de praktijk lijken investeringen van ervaren investeringsmaatschappij niet altijd voor veel succes.

    Dus de toekomst moet uitwijzen of deze investering wel winst kan opleveren, anders zou dat belang weer worden verklein zoals dat vaker gebeurd door investeringsmaatschappijen die belangen innemen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links