Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overwegend kleine minnen op Europese beurzen

Overwegend kleine minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de middag overwegend rode koersenborden zien. De hoop dat er mogelijk toch een deal komt over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie zorgde voor optimisme bij beleggers. Beursuitbater Euronext kampte enkelen uren met een technische storing waardoor er niet kon worden gehandeld op de markten in Amsterdam, Brussel en Parijs. Die beurzen bleven na de herstart dicht bij huis.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de opening op Wall Street 0,1 procent lager op 567,67 punten. De MidKap leverde ook 0,1 procent in tot 841,74 punten. De beurs in Parijs stond een fractie in de plus, die in Frankfurt en Londen leverden tot 0,5 procent in.

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield steeg 4,2 procent en was daarmee de grootste stijger bij de hoofdfondsen. Enkele beleggers hebben zich tegen de plannen van het bestuur gekeerd en sindsdien stijgt het aandeel flink. Ook Philips, dat met cijfers was gekomen, deed het goed en zette een plus van 2,6 procent op de borden. Olie- en gasbedrijf Shell was de grootste daler met een min van 1,9 procent. Ook AkzoNobel (min 1,5 procent) daalde na de bekendmaking van de overname van de decoratieve verfactiviteiten van het Spaanse Industrias Titan.

Air France-KLM

Bij de middelgrote bedrijven was luchtvaartconcern Air France-KLM (plus 2,5 procent) de sterkste stijger. Oliedienstverlener SBM Offshore (min 1,8 procent) stond onderaan. Veevoederbedrijf ForFarmers steeg bij de kleine ondernemingen 3,3 procent na een overname.

In Zürich dikte Julius Baer 5,8 procent aan dankzij beter dan verwachte derdekwartaalcijfers van de Zwitserse bank. In Stockholm kelderde Saab haast 13 procent na tegenvallende resultaten van de Zweedse vliegtuigfabrikant en maker van militaire systemen.

Danone

In Parijs ging de aandacht uit naar Danone (plus 0,6 procent). Het Franse voedingsmiddelengigant gooit het roer om na een tegenvallend kwartaal, waarin het concern te kampen had met toegenomen concurrentie, hoge melkprijzen en de coronacrisis. Het bedrijf zet onderdelen met een totale waarde van 500 miljoen euro in de etalage. Ook verlaat de financiële topvrouw Cecile Cabanis de onderneming.

De euro stond op 1,1785 dollar, tegenover 1,1718 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 41,06 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs, tot 42,98 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 06 mei AEX begint nieuwe week met aangescherpt record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

891,13 06 mei
+3,69 +0,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links