Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips straalt op zonnig Damrak

Philips straalt op zonnig Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese aandelenbeurzen werden maandag stevige winsten geboekt. Op het Damrak stal Philips de show na een bericht in de krant The Times dat het Amerikaanse activistische hedgefonds Third Point van Daniel Loeb bezig is een belang op te bouwen in het technologieconcern. Verder toonden de supermarktbedrijven wat herstel na de zware koersverliezen vrijdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 525,32 punten. De MidKap klom ook 0,9 procent, tot 802,08 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,8 procent vooruit.

Philips voerde de Amsterdamse hoofdfondsen aan met een koerssprong van ruim 5 procent. Volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen mikt Third Point bij Philips waarschijnlijk op een verbetering van de operationele prestaties, die nogal teleurstellend zouden zijn. Philips wilde geen commentaar geven op de zaak.

Liza

ArcelorMittal kreeg er 2,8 procent bij. Het staalconcern neemt samen met partner Marcegaglia de Italiaanse branchegenoot Ilva over voor 1,8 miljard euro. Dienstverlener aan de oliesector SBM Offshore klom 2,2 procent. Volgens ING zou SBM nog meer orders kunnen binnenslepen voor de ontwikkeling van het olieveld Liza voor de kust van Guyana.

Ahold Delhaize won 1,2 procent. De zware koersval van het aandeel van bijna 10 procent op vrijdag was volgens KBC Securities overdreven. De daling volgde op het nieuws dat webwinkelreus Amazon het Amerikaanse supermarktbedrijf Whole Foods heeft overgenomen. Ahold Delhaize heeft volgens KBC ruimschoots de kennis en middelen om de groeiende concurrentie in de Verenigde Staten het hoofd te bieden.

Ocado

Ook andere Europese supermarktconcerns krabbelden wat op. Metro klom meer dan 1 procent in Frankfurt en in Parijs won Carrefour 0,9 procent. Ocado dikte op de Londense beurs ruim 7 procent aan. De Britse online retailer wordt door de stap van Amazon als een gewilde overnameprooi gezien.

De euro was 1,1193 dollar waard, tegen 1,1189 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 44,88 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,3 procent, tot 47,49 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    891,13
    +0,42% +3,69
  2. 24,840
    -0,80% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links