Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'KPN wint in zaak om octrooi'

Gepubliceerd op 18 november 2019 07:18 | Views: 5.727

KPN 18 sep

2,11 -0,03 (-1,54%)

AMSTERDAM (AFN) - Een Amerikaanse federale rechter heeft in hoger beroep een patent van KPN op een vinding die de kwaliteit van de doorgifte van 3G en 4G dataverkeer verbetert, alsnog geldig verklaard. Dat meldt De Telegraaf.

Een lagere Amerikaanse rechter haalde eerder een streep door het patent in een zaak die KPN tegen elf bedrijven had aangespannen wegens schending van het octrooi. Volgens deze rechter zou het gaan om een idee dat te abstract zou zijn om te kunnen patenteren. Een federaal hof oordeelde in hoger beroep echter dat drie van de vier claims uit het patent wel concreet genoeg zijn voor een patent.

Volgens een woordvoerder van KPN levert deze jongste uitspraak ’een tussenstand’ op, zo zegt hij tegen de krant. "De volgende fase in deze procedure betreft de vraag of er dan sprake is van inbreuk op dat octrooi", voegde hij toe.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare