Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen licht hoger in afwachting Fed

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 11:48 | Views: 2.814 | Onderwerpen: Federal Reserve

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve (Fed), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Algemeen wordt verwacht dat de Fed na het slot van de Europese beurshandel het Amerikaanse rentetarief opnieuw zal verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent in de plus op 577,28 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 839,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen klommen tot 0,2 procent. De euro was 1,1040 dollar waard, tegen 1,1062 dollar op dinsdag.

Speciaalchemiebedrijf DSM stond bovenaan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,3 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize (min 0,8 procent) was hekkensluiter. Topman Frans Muller zei tegen persbureau Bloomberg meer overnames in de Amerikaanse supermarktsector te verwachten.

Curetis

In de MidKap profiteerde kunstmestproducent OCI van een positief analistenrapport van Morgan Stanley en ging aan kop met een plus van 4,2 procent. Bouwer BAM sloot de rij met een min van 4 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

Op de lokale markt steeg de beursgenoteerde voetbalclub Ajax 3,5 procent, na de thuiszege op het Franse Lille in de lucratieve Champions League. Curetis won 1,1 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf, dat onlangs bekendmaakte samen te gaan met de Amerikaanse branchegenoot OpGen, heeft zijn omzet in de eerste jaarhelft met een derde verhoogd.

Koeriers

In Frankfurt kampte pakketbezorger Deutsche Post met een winstwaarschuwing van zijn Amerikaanse concurrent FedEx en zakte 1,8 procent. In Zürich verloren Richemont en Swatch 4,8 en 3,3 procent na een negatief rapport over de Europese luxegoederensector van UBS.

Op de oliemarkt keerde de rust terug na de forse prijsstijging op maandag en de stevige daling op dinsdag. Volgens de Saudische energieminister zal de olieproductie van Saudi-Arabië eind september volledig hersteld zijn, na de droneaanvallen op de olie-installaties afgelopen weekend. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 58,84 dollar per vat. Brentolie zakte 0,8 procent in prijs tot 64,03 dollar per vat.

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links