Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Achmea: impact corona op verzekeringsactiviteiten beperkt

Gepubliceerd op 18 mei 2020 10:29 | Views: 3.938 | Onderwerpen: verzekeringen

Aegon 15:33

3,12 -0,06 (-1,92%)

ZEIST (AFN) - De impact van de coronacrisis op de verzekeringsactiviteiten van Achmea is vooralsnog beperkt. Dat meldde het verzekeringsbedrijf naast de aankondiging van de uitgifte van een nieuwe obligatielening.

Bij Schade en Inkomen leiden de Reis- en Evenementenverzekeringen vooralsnog tot verhoogde schades en uitkeringen, aldus Achmea. De schades in Inkomen en Verzuim zijn tot nu toe in lijn met eerdere jaren, maar kunnen toenemen als gevolg van een langere duur van de pandemie en ziektes. Daarentegen ziet de verzekeraar vooralsnog lagere claims bij Motor en Brand.

In Zorg ziet Achmea een afname van de vraag naar planbare zorg gecombineerd met hogere ziekenhuis- en IC-opnames door het coronavirus. De totale schadelasten hangen af van de duur en intensiteit van de pandemie, en de manier waarop de branchebreed afgesproken en nader uit te werken maatregelen uiteindelijk gaan uitpakken.

Pensioen en Leven

Bij Pensioen en Leven is het effect beperkt als gevolg van de samenstelling van de portefeuille en een groter langleven- dan sterfterisico. Bij de internationale en overige activiteiten is de impact beperkt tot een lagere omzet, waarbij de commerciële gevolgen mede afhankelijk zijn van de duur en intensiteit van de pandemie.

Achmea zegt dat dankzij prudent beleggingsbeleid en een robuuste kapitaalpositie de onderneming een sterke uitgangspositie heeft om de crisis goed door te komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare