Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Value8 boekt verlies

Gepubliceerd op 18 mei 2017 om 07:06 | Views: 2.562 | Onderwerpen: Peter Paul de Vries

Value8 17:12

5,48 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Value8 heeft vorig jaar onder de streep verlies geleden. Dat bleek donderdag uit het concept jaarverslag van de investeerder. Dat verslag heeft overigens nog geen stempel van een accountant.

Value8 rapporteerde een negatief resultaat van 779.000 euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 5,1 miljoen euro. De min is toe te schrijven aan verliezen op minderheidsbelangen, van ruim 1,5 miljoen euro.

Als de minderheidsbelangen buiten beschouwing worden gelaten stond een aan aandeelhouders toekomende winst van 799.000 euro. Dat resultaat rapporteerde Value8 begin mei bij voorlopige cijfers.

Jaarverslag

Onlangs bleek dat Value8 zich gedwongen zag om de publicatie van het jaarverslag opnieuw uit te stellen, vanwege ophef rondom trustkantoor BK Group. Volgens verscheidene mediaberichten heeft het mogelijk meegewerkt aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Het was de tweede keer dat publicatie van het verslag werd uitgesteld.

BK groeide vorig jaar verder, zo komt nu naar voren. De omzet dikte aan van 5,7 miljoen naar 7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde en een klein verlies ,,sloeg om naar een kleine winst''. Value8 wijst er in het verslag op dat de ondernemingen die deel uitmaken van BK, beschikken over trustvergunningen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Goodwill

De waardering van het belang in BK Group in de concept-jaarrekening van Value8 bedraagt 2,8 miljoen euro, van welk bedrag 92 procent betrekking heeft op goodwill. ,,Op dit moment heeft Value8 geen aanleiding om aan te nemen dat BK Group wet- en regelgeving heeft overtreden en evenmin dat een afboeking op het belang in BK noodzakelijk is'', aldus de investeerder.

Uit het jaarverslag komt verder de desinvestering naar voren van het meerderheidsbelang in vermogensbeheerder Today’s Vermogensbeheer en in de aanbieder van beleggingsfondsen ForTomorrow. Value8 heeft de mogelijkheden onderzocht om deze te laten samenwerken met IEX. Daar is uiteindelijk van afgezien.

Desinvesteringsproces

Het feitelijke desinvesteringsproces van Today's en ForTomorrow is in het eerste kwartaal van 2017 begonnen. Value8 denkt een kleine boekwinst op de verkoop te realiseren.

Op deelneming Ceradis volgt mogelijk nog een afboeking van maximaal 1,5 miljoen euro. Dat komt door een 'sfeerovergang' van minderheids- naar meerderheidsaandeelhouding, waar de boekhoudkundige effecten momenteel van worden bekeken. ,,Dit technische aspect is zeer recent opgekomen'', aldus Value8.

Deelneming HeadFirst Source Group liet in een afzonderlijke verklaring weten dat meerderheidsaandeelhouder Value8 de conceptcijfers van het bedrijf in zijn jaarverslag heeft opgenomen. HeadFirst Source Group is momenteel in afronding van het jaarrekeningproces en verwacht binnenkort de definitieve jaarrekening te publiceren, zo gaf het aan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Value8 83% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Peter Paul de Vries

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Value8

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mr.Franz
0
Wat een schimmige Tent is dat toch. Totaal niet transparant. En dat met Peter Paul aan het roer.
keffertje
0
quote:

Orca schreef op 18 mei 2017 om 08:09:


92% goodwill is conservatief, jatogniedan


grapjas, en vergelijk de goodwill eens met het eigen vermogen... van deze gebakken lucht blijft echt niets meer over als Mazars er goed naar had gekeken.
keffertje
0
quote:

BAH schreef op 18 mei 2017 om 08:42:


PP ook toegetreden tot het boevengilde?


Toegetreden is niet het juiste woord, want hij maakte er al langer deel van uit... wolf in schaapsvacht heet dat!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links