Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Deal tussen Oracle en TikTok niet voldoende voor VS'

Gepubliceerd op 17 september 2020 06:59 | Views: 2.397 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Oracle Corp 24 sep

59,30 +0,34 (+0,58%)

WASHINGTON (AFN) - De deal die softwarebedrijf Oracle overeen is gekomen met het Chinese bedrijf ByteDance rond socialemedia-app TikTok is niet voldoende om de zorgen bij de Amerikaanse regering rond die app weg te nemen. Er blijven vraagtekens over de toegang van ByteDance tot de gegevens van gebruikers en de invloed die China zou houden over het bedrijf, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Die zorgen worden onder meer geuit door minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Ook zijn collega's William Barr van Justitie en Steven Mnuchin van Financiën zijn ingelicht over de voorgestelde deal en bekijken die nu. Uiteindelijk neemt president Donald Trump een beslissing over goedkeuring van de overeenkomst. Het is onduidelijk in hoeverre hij geneigd is te luisteren naar de zorgen van zijn ministers.

TikTok moest van de VS verkocht worden aan een Amerikaans bedrijf uit veiligheidsoverwegingen. De Amerikanen menen dat de Chinese overheid toegang heeft tot de gegevens van gebruikers van de populaire filmpjes-app zolang die in handen is van het Chinese ByteDance. Dat bedrijf praatte onder meer met Microsoft maar sloot uiteindelijk een akkoord met Oracle.

Die deal komt niet in de buurt van een overname. ByteDance zou alle activiteiten van TikTok, dus niet alleen de Amerikaanse, onderbrengen in een bedrijf dat in de VS gevestigd is. Ook zouden de gebruikersgegevens in de VS worden opgeslagen. Oracle wordt vervolgens betrokken bij de opslag en bedrijfsvoering van het Amerikaanse TikTok-bedrijf. Daar zou de softwaremaker ook een minderheidsbelang in nemen, maar ByteDance houdt meer dan de helft van het bedrijf in handen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Oracle Corp 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Oracle Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare