Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fitch plakt rommelstatus op Argentinië

Gepubliceerd op 16 aug 2019 om 21:11 | Views: 1.800 | Onderwerpen: Fitch

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft weinig fiducie in de kredietwaardigheid van Argentinië. De firma verlaagde vrijdag zijn oordeel over het Zuid-Amerikaanse land van B naar CCC. Daarmee schat Fitch de kans dat Argentinië de komende maanden niet aan zijn verplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, in als aanzienlijk.

De stap van Fitch volgt kort op aankondigingen van de Argentijnse president Mauricio Macri om maatregelen te nemen die de impact van de economische crisis in het Zuid-Amerikaanse land zo veel mogelijk beperken. Argentinië gaat door een recessie en kampt met een torenhoge inflatie.

De afgelopen dagen is de situatie alleen maar erger geworden. De waarde van de peso is flink onderuit gegaan nadat Macri een zware nederlaag leed bij een onofficiële voorronde voor de presidentenverkiezingen. De overwinning van concurrent Alberto Fernández jaagde beleggers schrik aan. Fernández is kandidaat van de links-populistische peronisten. Volgens economen is het door deze ontwikkelingen twijfelachtiger geworden of het land zijn schulden nog wel kan afbetalen.

Volgens Fitch is een bankroet van het land een reële mogelijkheid. Een B-rating gaf volgens de kredietbeoordelaar al aan dat er sprake is van ernstige zwakte. Fitch schat in dat de economie van het land dit jaar 2,5 procent zal krimpen, waar eerder rekening werd gehouden met 1,7 procent achteruitgang. Verder loopt de schuld van Argentinië naar verwachting op tot 95 procent van het bruto binnenlands product. Ook wijst Fitch op de politieke onzekerheid, waardoor twijfels toenemen.

Gerelateerd

Fitch

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord