Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoofdindex Amsterdam blijft in de min na rentebesluit

Gepubliceerd op 16 juli 2020 15:59 | Views: 3.304 | Onderwerpen: rente

AEX 11 aug

565,56 +8,48 (+1,52%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond donderdagmiddag in de min, na een winstalarm van bierbrouwer Heineken. Ook de Europese aandelenbeurzen lieten net als eerder op de dag verliezen zien. Beleggers reageerden nauwelijks op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Die maakte zoals verwacht een pas op de plaats.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.50 uur 0,9 procent in het rood op 572,34 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 770,10 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen elk rond de 0,3 procent omlaag.

De ECB neemt voorlopig geen extra stimuleringsmaatregelen tegen de coronacrisis, na de extra stappen die in juni werden aangekondigd. Ook de rentetarieven blijven gelijk. ECB-president Christine Lagarde zei in een toelichting dat er signalen zijn dat de economische activiteit in de eurozone aan het aantrekken is, maar dat die nog duidelijk lager ligt dan voor het uitbreken van het coronavirus. De vooruitzichten voor het economisch herstel zijn uiterst onzeker, verklaarde Lagarde.

Heineken

Heineken zakte 2,5 procent en was daarmee de grootste daler bij de hoofdfondsen. De brouwer heeft duidelijk last van de coronacrisis. Door de sluiting van de horeca verkocht Heineken niet alleen minder bier, maar in doorsnee ook tegen een lagere prijs. Het bedrijf leed een verlies van 300 miljoen euro in de eerste jaarhelft en schreef 550 miljoen euro af op bezittingen. Sinds het dieptepunt in april is volgens de brouwer al wel weer sprake van herstel.

Elders in Europa trok de Duits-Nederlandse biotechnoloog Qiagen de aandacht. Op de beurs in Frankfurt won het aandeel ruim 2 procent nadat het Amerikaanse Thermo Fisher zijn bod op Qiagen had verhoogd. Die stap volgde na klachten van aandeelhouders, die het aanvankelijke bedrag ondermaats vonden.

Zalando

Zalando dikte bijna 3 procent aan. De Duitse webwinkel heeft naar eigen zeggen een zeer sterk tweede kwartaal gedraaid en is positiever gestemd over zijn resultaten voor heel 2020. Het bedrijf rekent nu op een hogere winst dan eerder gedacht doordat mensen meer onlinewinkelen door de coronapandemie. Richemont raakte juist een kleine 5 procent kwijt in Zürich. De verkoop van luxehorloges en juwelen van het Zwitserse concern is het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd ten opzichte van een jaar geleden.

De euro noteerde op 1,1429 dollar tegenover 1,1418 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 40,70 dollar. Brentolie daalde 0,9 procent in prijs tot 43,39 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 69% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare