Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unibail uitblinker in dieprode AEX

Unibail uitblinker in dieprode AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag diep in het rood. De vrees voor de negatieve economische impact van de strengere coronamaatregelen in veel Europese landen zorgde voor een brede verkoopgolf. Ook nam de hoop op een nieuw steunpakket in de Verenigde Staten af nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin verklaarde geen deal te verwachten voor de presidentsverkiezingen. Op het Damrak was Unibail-Rodamco-Westfield een uitblinker na verzet tegen een aandelenuitgifte van het bedrijf.

De AEX-index op Beursplein 5 raakte rond het middaguur 2 procent kwijt op 560,73 punten. De MidKap zakte 1,6 procent tot 838,38 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 2,9 procent in.

Unibail-Rodamco-Westfield voerde de schaarse stijgers aan in de AEX met een winst van dik 7 procent. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voormalig Unibail-baas Léon Bressler roept medeaandeelhouders op tegen de plannen voor een aandelenuitgifte te stemmen. Het winkelvastgoedfonds wil voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven om de schuldenlast terug te dringen. Grootste dalers waren olie- en gasconcern Shell en uitzender Randstad met verliezen van rond 4 procent.

CM.com

ABN AMRO zakte 2,5 procent. Het Openbaar Ministerie heeft het witwasonderzoek tegen het concern bijna afgerond. Hierdoor kunnen volgens De Telegraaf de onderhandelingen over een schikking met de bank beginnen. Analisten vermoeden dat de schikking op zo'n 400 miljoen zal uitkomen.

Op de lokale markt klom CM.com 5 procent. Het technologiebedrijf heeft weinig last van de coronacrisis en zag de kwartaalomzet fors stijgen. Chiptoeleverancier RoodMicrotec, die ook met cijfers kwam, steeg 3,8 procent.

Roche

Ryanair verloor ruim 3 procent in Dublin. De Ierse budgetmaatschappij schroeft de capaciteit in de wintermaanden fors terug vanwege de nieuwe coronarestricties en dalende vraag naar tickets. Concurrenten easyJet en Lufthansa zakten dik 5 procent en in Amsterdam verloor Air France-KLM 3 procent.

In Zürich daalde Roche 3 procent. De Zwitserse farmaceut profiteerde afgelopen kwartaal van de verkoop van nieuwe medicijnen en coronatests. Wel kampte het bedrijf met meer concurrentie van goedkope kopieën van oudere medicijnen en het effect van patiënten die zorg meden door de coronapandemie.

De euro was 1,1704 dollar waard, tegen 1,1757 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 40,44 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 42,74 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sebasssss 15 oktober 2020 14:54
    quote:

    ChopChop schreef op 15 oktober 2020 14:38:

    Wie kan uitleggen waarom de koers zo hard stijgt op dit bericht? Omdat er misschien geen emissie komt? Maar zonder emissie blijft de schuldenlast...
    Zie: refocusnotreset.com/#our-plan

    Kortom. Rustig het Amerikaanse vastgoed (westfield) verkopen tegen een 'marktprijs'. Geeft liquiditeit.
  2. [verwijderd] 15 oktober 2020 18:31
    Heb ze voor LT in porto. Aanschaf tussen 55 en 80. Bijgekocht op 40 in de zomer. Doorzakken door steun en afstort naar 30 deed wel pijn.
    Hoe was het ook alweer
    Stilzitten als je geschoren wordt. Kopen van bleekneusjes. Dus, oh ja, op 31 ook bijgekocht.
    Over 1,2,3 jr maar weer eens kijken.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 26 apr
    882,63
    +1,42% +12,36
  2. 77,660
    +1,07% +0,820

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links