Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zekerder Tele2 gaat aandeelhouders weer belonen

Gepubliceerd op 15 juli 2020 09:13 | Views: 1.580

KPN 18 sep

2,11 -0,03 (-1,54%)

STOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse telecombedrijf Tele2 wil aandeelhouders dit jaar toch een bijzonder dividend uitkeren. Eerder dit jaar schrapte het concern nog zijn voorstel voor een winstuitkering van in totaal 2,4 miljard Zweedse kroon (231 miljoen euro), omdat de coronapandemie voor te veel onzekerheden zorgde.

De bedrijfstop ziet nu echter dat de kas ook in volatiele tijden wordt aangevuld. Naar verwachting belegt Tele2 hierover in september een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Beleggers leken op de beurs van Stockholm ingenomen met het besluit, want het aandeel stond woensdag in de ochtendhandel 4 procent hoger.

In het tweede kwartaal daalde de omzet van Tele2 tot 6,7 miljard kroon, wat op autonome basis 2 procent minder is dan een jaar eerder. Daarbij speelde de coronapandemie het concern op meerdere vlakken parten. Zo verdiende Tele2 wegens alle reisbeperkingen minder aan internationaal roamen, een gedaalde vraag naar mobiele abonnementen en minder tv-inkomsten door het annuleren van sportwedstrijden. Het onderliggende bedrijfsresultaat steeg wel, mede door groei in de Baltische staten en kostenbesparingen.

Lager

De nettowinst viel met 900 miljoen kroon beduidend lager uit dan de 2,1 miljard kroon een jaar eerder, omdat Tele2 vorig jaar nog de opbrengsten van de verkoop van Kazachse activiteiten kon bijschrijven.

Tele2 in Nederland wordt niet meer meegerekend in de resultaten van het Zweedse concern, omdat dit onderdeel is gefuseerd met de Nederlandse poot van T-Mobile.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare