Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Miljarden omzetverlies Deutsche en Commerz'

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 17:25 | Views: 4.344

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het samengaan van Deutsche Bank en Commerzbank zou een omzetverlies van één tot anderhalf miljard euro kunnen opleveren. Dit kan gebeuren door klantenverlies na een eventuele samensmelting. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De grootte van het opbrengstenverlies zou een van de belangrijkste overwegingen zijn voor een eventueel groen licht voor de fusie. Het bestuur van beide banken gaf eerder aan alleen tot samengaan te besluiten als het financiële plaatje klopt. Het omzetverlies en andere mogelijke kosten zoals afschrijvingen zouden beoordeeld moeten worden tegen de verwachte kostenbesparingen. Volgens ingewijden komen laatstgenoemde uit op 2,7 miljard euro.

De onderhandelingen tussen de twee banken zitten al in de vijfde week. De toekomst van de zakenbank-tak van Deutsche, die onder meer met lage winstgevendheid kampt, zou momenteel de focus van de gesprekken zijn.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
€GP
0
Als deze twee Duitse banken samen gaan dan heeft ING Bank geluk en vooral met de eenvoudige internet afhandelingen van inzien van je Geldstroom alsmede het verrichten van betalingen super eenvoudig.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links