Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse Toys 'R' Us sluit de deuren

WAYNE (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Het is de geplaagde speelgoedverkoper Toys 'R' Us niet gelukt om een oplossing te vinden voor zijn financiële problemen. De keten sluit in de Verenigde Staten de deuren, zo werd donderdag bekend.

Toys 'R' Us kwam de afgelopen jaren in zwaar weer terecht door hoge schulden en afnemende verkopen en moest faillissementsbescherming aanvragen. In januari kondigde Toys 'R' Us al de sluiting aan van circa 180 winkels in de VS, als onderdeel van een reddingsplan. Koortsachtig werd er aan een doorstart gewerkt. Nu gaan echter de deuren bij de resterende 735 Amerikaanse winkels dicht.

In de Verenigde Staten werken circa 33.000 full- en parttimers voor het concern. Er wordt nog wel gekeken om 200 winkels te combineren met de Canadese activiteiten van Toys 'R' Us. Die Canadese tak staat momenteel in de etalage, evenals de activiteiten in Azië en Europa. Toys 'R' Us telt wereldwijd zo'n 1600 filialen en 60.000 werknemers. In Nederland heeft het bedrijf veertien winkels.

Er zijn, met het omvallen van Toys 'R' Us, geen grote speelgoedwinkelketens meer in de de Verenigde Staten. Opgericht in 1957 door Charles Lazarus, haalden generaties kinderen er hun speelgoed. Ook speelgoedmakers wisten er hun producten te slijten, inclusief grote namen als Barbie-maker Mattell, Hasbro en Lego.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links